Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pehlivanköy'de “İyi Tarım Uygulamalarına” Geçiş

Kırklareli İl Tarım Müdürlüğü, Pehlivanköy'de İyi Tarım Uygulamalarına geçişi duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2024 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2024 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
Pehlivanköy'de “İyi Tarım Uygulamalarına” Geçiş

Kırklareli İl Tarım Müdürlüğü, Pehlivanköy ilçesinde yürütülen "İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü" projesi kapsamında önemli adımlar atıldığını açıkladı. 2023-2024 yıllarında uygulanmakta olan "Ergene Ovasında Salkımlı İnciler" projesi ile ilçede uzun yıllardır ekimi yapılan çeltik üretiminde 255 dekarlık alanda iyi tarım uygulamalarına geçildiği bildirildi.

İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri, çeltik tarlalarına yönelik gerekli kontrol ve denetimlerin İlçe Tarım Müdürü ve teknik personeller tarafından yapıldığını belirtti. Denetimlerin ardından alınan numuneler, analiz için laboratuvara gönderildi. Böylece çeltik üretiminde verimlilik ve kalite artışının hedeflendiği ifade edildi.

Ayrıca 2024 yılı içerisinde, proje bütçesi kapsamında Pehlivanköy’deki üreticilere 5 bin 100 kilogram sertifikalı çeltik tohumu ve 10 bin 200 kilogram amonyum sülfat gübresi yüzde 50 hibeli olarak dağıtıldı. Proje ile bölgedeki çeltik üretiminin iyileştirilmesi ve sürdürülebilir tarım tekniklerinin yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.