Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pazarda Fiyat Düşüyor Ama İlgi Az

Yerli ürünlerin çıkmasıyla pazardaki fiyatlar marketlere göre yarı yarıya düştü. Buna rağmen, pazar esnafı vatandaşın pazara ilgisinden memnun değil.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2024 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2024 16:32
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Pazarda Fiyat Düşüyor Ama İlgi Az

Edirne’de yerli üretim yaz ürünleri pazarda yerini aldı. Fiyatlar genelde marketlere göre çok düşük olsa da pazar esnafı vatandaşın ilgisinin az olduğunu söylüyor. Pazarda genelde meyve ürünleri sattığını ve müşterilerinin imkansızlıklardan dolayı yarımşar kilo aldığını belirten Özcan Kazancı “Esnaf iş yapamıyor. Fiyatlar vatandaşa pahalı geliyor. Yarım kilo alıyorlar. 250 gram alan bile var. Pazarcı da mallar pahalı olduğundan dertli. Pazara ilgi az. Vatandaşta para yok” dedi.

5 lira ile 15 lira arasında kendi üretimi olan patatesleri sattığını, fiyatların hal fiyatlarından bile ucuz olduğunu söyleyen Dinler Celepler ise “Patates 5, 10, 12 buçuk, 15 lira aralığında satıyorum. Kendi ürünüm. Marketteki fiyatın yarısı ama ilgi az. Ben yıldırımlıyım, kendi yetiştirdiğim ürünleri satıyorum. Hal fiyatlarının dahi altında satıyorum. Halk bol bol yesin diye bu fiyata satıyorum. Maliyetler çok yüksek ama bereket versin iş oluyor fakat beklediğimiz gibi değil” şeklinde konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.