Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Partiye ziyaret, Ata’ya çelenk

Edirne Belediye Başkanlığı görevine seçilen Filiz Gencan Akın, ilk ziyaretini CHP İl ve Merkez İlçe Örgütlerine gerçekleştirdi. Akın, ziyaretin ardından Atatürk anıtına çelenk sundu.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2024 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2024 16:50
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Partiye ziyaret, Ata’ya çelenk

Türkiye’de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Edirne Belediye Başkanlığı görevine seçilen Av. Filiz Gencan Akın, mazbatasını aldıktan sonra ilk ziyaretini Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl ve Merkez İlçe Örgütlerine gerçekleştirdi.

Akın, ziyaret programı kapsamında ilk olarak CHP Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı’yı makamında ziyaret etti. Akın’ı Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri çiçekler ve alkışlar eşliğinde karşılarken; Akın da yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Karşılamanın ardından Akın, Balkanlı ile makamında bir araya geldi.

“HEPİMİZİN BÜYÜK BİR BAŞARISI”

Akın, ziyaretinin ardından CHP Merkez İlçe Örgütü toplantı salonunda partililer ile bir araya geldi. Salona alkışlar eşliğinde giren Akın, burada yaptığı konuşmada CHP üyelerine teşekkür ederken; “İlk yola çıktığım an, burada aday adaylığımı açıkladığım an ve şimdi. O gün bana cesaretle bakan gözleriniz, bugün yine bana cesaretle bakıyor. Sizinle bu yolda cesaretle yürüdüğüm için sizlere minnettarım. Bu, hepimizin büyük bir başarısı. Çünkü hepimiz bu mücadelenin içinde vardık. Bıkmadan, yorulmadan, usanmadan ve inançlı bir şekilde yolumuzda yürüdük ve bugün kazanılmış bu haklı zafer, hepimizin zaferidir. İyi ki benim yanımdasınız. Asıl mücadelemiz bundan sonra başlıyor. Bıkmadan, yorulmadan Edirne için mücadele etmeye, çalışmaya devam edeceğiz. Bu yolda yürürken yine hep beraber yürüyeceğiz, çok çalışacağız. Edirne’de büyük ve güzel işlere hep beraber imza atacağız” ifadelerini kullandı.

“İKTİDARI BELEDİYELER GETİRECEK”

Akın, konuşmasının ardından CHP İl Başkanı Samet Kahraman’ı makamında ziyaret etti. Kahraman, ziyarette Akın’a görevinde başarılar dilerken; “Hep beraber çok emek sarf ettik ama sonucuna değdi. Çok da güzel bir kampanya süreci yaşadık. Ama görevimiz esas şimdi başlıyor. Çünkü Türkiye’de halk bize şunu gösterdi; her yer kırmızıya boyandı ve aslında bir umut doğdu. Edirne ile birlikte bir kıvılcım yakmıştık ama o artık bir çoban ateşine döndü. Biz bu 5 yıl boyunca halkçı belediyeyi göstereceğiz. Çünkü Türkiye’de belediye sayılarımızı 2’ye katladık. İktidarı da belediyeler, yapacağımız hizmetler getirecek. Bunda da öncülüğü sizler yapacaksınız. Hayırlısı olsun. Başarılar diliyorum” dedi.

“TARİHİ SORUMLULUĞUN FARKINDAYIM”

Akın da Kahraman’a teşekkür ederek; “Ben de ziyaretime evimden başlamak istedim. Burası benim için çok değerli ve kıymetli. Bütün seçim süresince hep beraberdik. Bu mücadeleyi hep beraber başardık. Dolayısıyla çok mutluyum. Şu anda omuzlarımızda tarihi bir sorumluluk var. Hem bir kadın olarak, hem de Edirne Belediye Başkanı olarak bu tarihi sorumluluğun farkındayım. Asıl mücadele bundan sonra. Bizlere çok görev düşüyor. Bizler, şehirde fark yaratacak, vatandaşlarımıza vaat ettiğimiz, söylediğimiz her şeyi yerine getirmek için gece gündüz demeden çalışacağız ve başaracağız. Bu konuda ekibimle gerçekten çok hevesliyiz. Artık bir an önce makamımıza gidip görevimize başlamak istiyoruz. Bu sorumluluk bilincindeyiz. Edirne kısa bir süre sonra değişimi hissedecek ve biz de bundan büyük bir onur duyacağız. Çok teşekkür ederim” sözlerine yer verdi.

ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNDU

Akın, ziyaretin ardından Kahraman, Balkanlı, CHP Edirne Milletvekilleri Ediz Ün ve Ahmet Baran Yazgan, CHP belediye ve il genel meclisi üyeleri ile partililerin oluşturduğu kortej eşliğinde parti binasından Atatürk anıtına yürüdü. Yürüyüş sırasında Akın, esnaf ve vatandaşlarla da sohbet etti. Atatürk anıtına kortejle birlikte ulaşan Akın, anıta çelenk sunarken; Atatürk anıtı önünde eğilmesi katılımcılardan alkış aldı. Çelenk töreni, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile sona erdi. Akın, daha sonra partililerle birlikte devir teslim töreni için Edirne Belediye Başkanlığı binasına geçti.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.