Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Parlar, Elektrik Zammına Tepki Gösterdi

TÜKODER Edirne Şube Başkanı Tarık Kenan Parlar, EPFK tarafından enerji üretim maliyetlerinde yaşanan artış nedeniyle elektrik fiyatına yapılacak olan zammı eleştirdi. Parlar, “Maaşlara zam yok ama girdilerin hepsine zam var” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2024 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2024 14:57
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Parlar, Elektrik Zammına Tepki Gösterdi

Tüketici Koruma Derneği (TÜKODER) Edirne Şube Başkanı Tarık Kenan Parlar, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından elektrikte Temmuz ayında geçerli olacak zamma tepki gösterdi. Elektriğin stratejik öneme sahip olduğunu aktaran Parlar, gelecek olan zammın bütün girdilere etki ettiğini söyledi.

Parlar, “Elektrik stratejik öneme sahip bir şey. Bütün mal ve hizmetlerde elektriğin zammı bütün girdilere etki ediyor. Bu da elektrik anlamında bizim yüzde 38 daha fazla ödeme yapmamıza neden olacak. Bakanımız ekonomik göstergelerin çok iyi olduğunu söylüyor. Madem ekonomik göstergeler iyi gidiyor neden elektriğe 38 zam yapılacağı söyleniyor? Neden, çünkü yüzde 38 enflasyona yenik düştü. Diğer yandan yurt dışı çıkış harcına 20 kat zam yapılıyor. Nasıl bir ekonomi modeli var. Maaş zammı sorulduğu zaman ekonomi gayet güzel deniyor. Bu yüzde 38’lik elektrik zammından sonra ne yapacak bu vatandaşlar? Özellikle yaz döneminde elektrik tüketimi daha fazla artıyor. Bence bu zam fırsatçılıktır. Daha az mı elektrik kullanacak bu vatandaşlar dolabını daha az mı çalıştıracak? Ya da klimasını bu sıcaklarda çalıştırmayacak mı? Neden hep tasarruf bize düşüyor? Devlet neden tasarruf yapmıyor? Maaşlara zam yok ama girdilerin hepsine zam var. Artık bıçak kemiğe dayandı” dedi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.