Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Parlar; “Bence Bu Sinsi Bir Zam”

BOTAŞ tarafından açıklanan konutlarda kullanılan doğalgazın toptan satış fiyatında yüzde 38’lik artış, EPDK tarafından yüzde 24,4 olarak açıklandı. TÜKODER Edirne Şube Başkanı Tarık Kenan Parlar “Bence bu sinsi bir zam” değerlendirmesinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2024 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2024 11:18
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Parlar; “Bence Bu Sinsi Bir Zam”

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) geçtiğimiz günlerde doğalgazın toptan satış fiyatında yüzde 38, yıllık doğalgaz tüketimi 300 bin metreküp ve altında olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi haricinde kullandıkları doğalgazın satış fiyatında ise yüzde 33,1 artış olduğunu açıklamıştı. Tüketiciler de bu açıklamadan sonra zammı fazla bularak tepki göstermişti.

Geçtiğimiz günlerde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK) da bir açıklama yapılarak, 33,1 ve yüzde 38 oranındaki artışların birim gaz alım bedeline yansıyan artış olduğu, gaz alım bedelindeki yüzde 38’lik artışın konut fiyatlarında ortalama etkisinin 24,4 olduğu belirtildi.

“DOĞALGAZ STRATEJİK BİR ÜRÜN”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Edirne Şube Başkanı Tarık Kenan Parlar, “Biz bu artışı şimdi hissetmeyeceğiz, kışa hissedeceğiz. Bu artışı yazın yapıyorlar. Bence bu zam sinsi bir zam. Doğalgaz stratejik bir ürün. Bu zam denize atılan bir taş gibi olacak. Dalgaları her tarafa ulaşacak. Diğer bütün sektörleri de etkileyecek. Madem enflasyonun hesabı yapıldı, herkese yüzde 19-25 gibi zamlar verildi ve sonra 2 bin 500TL daha verildi. Daha sonra da elektriğe ve doğalgaza yüzde 38 zam açıkladılar. Bu açıklanan zam neye göre verildi? Eğer enflasyon doğalgaza yüzde 38 zam yapılacak kadar yüksekse, maaş zamlarının da buna göre yapmaları gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.