Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Palamutta yok senesi!

Balık Pazarı esnafı Yusuf Çimen, balık tezgâhlarında son günlerde palamutun tane fiyatının 150 TL’ye yükseldiğine dikkat çekerek; “Palamut için bu sene yok senesi diyebiliriz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2023 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2023 16:01
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Palamutta yok senesi!

Edirne’de Balık Pazarı esnafı Yusuf Çimen, palamutun fiyatının yüksek olması nedeniyle vatandaşların hamsi ve istavrite talep gösterdiğini söyledi.

2023 yılında palamut sezonu olmadığını belirten Çimen, palamutun tanesini 150 TL’den sattıklarını söyledi. Çimen, palamut fiyatlarındaki yüksek artışın, vatandaşları alternatif balıklara yönlendirdiğini ifade etti.

“BU SENE HAMSİ SEZONU”

Palamuttaki fiyat artışının nedenini açıklayan Çimen; “Palamutun tanesi 150 TL. Bunun nedenlerinden biri de bu sene hamsi ve istavrit çıkması. Bu sene palamut sezonu olmadı, hamsi sezonuydu. Palamut zaten her sene olmaz. Palamut için bu sene yok senesi diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

“PALAMUTU DA YİYEN VAR YOK DEĞİL”

Çimen, bütçesi yeten vatandaşların palamutu da tercih ettiğini belirterek; “Palamutu da yiyen var, yok değil. Günlük en azından 100-120 kişilik satılıyor. Bütçesi yeten vatandaş alıyor. Ama 4 kilo hamsinin 100 TL olduğu dönemde vatandaşların palamut yiyeceğini sanmıyorum” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.