Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pahalılık giyim pazarını da etkiledi

Edirne’de Çarşamba Pazarı’nda esnaflık yapan Mesut Çitil, kış sezonuna geçilmesiyle satışların az olduğunu belirterek “Edirne halkının alım gücü bize hitap etmiyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2023 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2023 15:12
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Pahalılık giyim pazarını da etkiledi

Döviz kurlarındaki sürekli artış ve ardı arkası kesilmeyen zamlar, vatandaşların giyim ihtiyaçlarını ertelemelerine neden oldu. Giyim sektöründe yaşanan fiyat artışları, Edirne’de her Çarşamba kurulan Çarşamba Pazarını da olumsuz yönde etkiledi. Pazar esnafı Mesut Çitil, Edirne halkındaki belli kesimin kendilerinden alışveriş yaptığını belirterek daha çok Bulgar vatandaşlara hitap ettiklerini söyledi. Çitil, geçen yıl kış sezonunda 450-500 lira arasında sattığı eşofman takımlarını, bu kış 750-800 liraya sattığını söyledi. Pazarda giyimin olduğu bölümlerin sakin olması da dikkat çekti.

“GEÇEN YILDAN BU YANA YAŞAM ŞARTLARI DA DEĞİŞTİ”

 Mesut Çitil, son dönemde fiyatların stabil olduğunu belirterek “Satışlarımız şu anda sezondan dolayı yok. Son dönemde fiyatlardaki artış bizde şu anda stabil gidiyor ne arttı ne düştü. Geçen yıl 450-500 liradan sattığımız eşofman takımlarını 750-800 lira civarında satıyoruz. Tabi geçen yıldan bu yana yaşam şartları da değişti ki fiyatlarda değişiyor” dedi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.