Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“PADİŞAHIN HEDİYELİĞİNİ YAPIYORUZ”

Edirne Belediyesi Kent Müzesi’nde Geleneksel El Sanatları Öğretmeni Sevilay Güler, mis sabununun tarihini anlatırken “Burada padişahın hediyeliğini yapıyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2023 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2023 18:16
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
“PADİŞAHIN HEDİYELİĞİNİ YAPIYORUZ”

Edirne Belediyesi Kent Müzesi’nde mis sabununun tarihi anlatılarak öğrencilere bilgi verildi. Sabunları rendeleyerek şekil veren öğrenciler, birbirinden güzel meyveler tasarladı. 10 yaş ve üzeri katılımın olduğu etkinlikte, ilginin son derece yüksek olduğunu belirten Güler, “Aslında bugün burada padişahın hediyeliğini yapmış oluyoruz” diye konuştu.

“GELENEKSEL BİR SANAT”

Mis sabununun geleneksel olduğuna değinen Güler “Edirne Sabunu geleneksel bir sanattır. Biliyorsunuz Edirne’de sabunların üretildiği ve ismini de oradan aldığı mahallemiz Osmanlı döneminde Edirne’de sabunların yapıldığı ve ismini de orada alan Sabuni Mahallemiz var. Osmanlı’da her zaman bir hamam kültürü var ve bu yapılan sabunlar saraya gidiyor. Edirne’de üretilen sabunlar halka arz edilmiyor, saray için yapılıyor. Cariyelerin çeyiz sandıkları ve üst düzey yetkililere hediye olarak veriliyor. Aslında bugün burada padişahın hediyeliğini yapmış oluyoruz” dedi.

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.