Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özen’den Üniversite Tercihi Yapacak Öğrencilere Gastronomi Bölümleri Tavsiyesi

Yeme içme sektöründe nitelikli eleman ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Edirne Tatlıcı Büfeci Kebap ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Harun Özen Üniversite tercihi yapacak öğrencilere gastronomi alanındaki bölümleri tavsiye etti.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2024 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2024 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
Özen’den Üniversite Tercihi Yapacak Öğrencilere Gastronomi Bölümleri Tavsiyesi

Yeme içme sektöründe kalifiyeli çalışan ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Edirne Tatlıcı Büfeci Kebap ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Harun Özen sektörde büyük bir kalifiye çalışan sıkıntısı yaşandığını, pandemi kısıtlamaların kaldırılması ile birlikte yoğun bir iş potansiyeli ortaya çıktığını ancak bu kısıtlamalarda kaybedilen kalifiyeli çalışanlarının tekrar sektöre kazandırılamadığını belirterek "Özellikle yeme içme sektöründe nitelikli çalışan konusunda bu eksikliği yaşıyoruz. Sektörde personel anlamında çok büyük sıkıntılar yaşamakta sektörde asgari ücret baz alınmıyor, asgari ücret verilen ücretlerin çok altındadır.

Nitelikli çalışan sıkıntısına acil çözümü, bu alanda Üniversitelerin gastronomi bölümlerini çoğaltmak, meslek yüksekokulları ve meslek liseleri açmakla mümkün olabilir. Bu konuda Turizm ve Milli Eğitim Bakanlığının ivedilikle harekete geçmesi gerekiyor. Gençler bu sektörden iyi paralar kazanabilirler. Sektör Türkiye’de çok popüler ve hızla gelişmektedir. İyi aşçılar bir doktordan bir mühendisten daha iyi rakamlar almaktadır.’’ dedi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.