Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özel Yüreklerden Canlı Resim Sergisi

Edirne Özel Yürekler Halk Eğitimi Merkezi öğrencileri “Canlı Resim Sergisi” düzenlediler. Etkinlikte öğrenciler, dünyaca ünlü tabloları canlandırdılar.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2024 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2024 16:18
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Özel Yüreklerden Canlı Resim Sergisi

Edirne Özel Yürekler Halk Eğitimi Merkezi öğrencileri, “Canlı Resim Sergisi” etkinliği düzenlediler. Etkinlikte öğrenciler, dünyaca ünlü ressamlara ait tabloları canlandırdılar.

Edirne Valisi Yunus Sezer ve Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı’nın katıldığı etkinlik, öğrencilerden oluşan koronun müzik dinletisiyle başladı. Ardından öğrenciler özel kostümlerle hazırlandıkları dünyaca ünlü ressamlara ait tabloları canlandırdılar.

Hazırlık aşaması da dahil oldukça keyifli bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyleyen Edirne Özel Yürekler Halk Eğitimi Merkezi koordinatörü öğretmeni Cana Kılıç; “Çocuklar dünyaca ünlü tabloları canlandırdılar. İlginç bir resim sergisi düzenledik bugün öğretmenleriyle birlikte öğretmenimiz Merve Yazıcı'nın hazırlamış olduğu resim sergisi Sayın Valimiz Yunus Sezer’in katılımıyla gerçekleşti. Oldukça keyifli bir çalışmaydı. Hazırlık aşaması da çok keyifliydi. Çünkü bizim öğrencilerimiz işin içerisine dahil edildiğinde bir şeyler yaptığında hakikaten çok mutlu oluyor çocuklar için çok keyifli bir süreçti bu süreç. Farkındalık yaratmak için, böyle bir adım attık. Diliyorum ki bunu başarmışızdır. Bizler kurum olarak bilinmek, görünmek ve tanınmak istiyoruz. Çünkü engelli bireylerin sosyalleşmeye ihtiyaçları var. Halk eğitimi merkezi olarak biz bunu sağlamaya çalışıyoruz. Aileler için de bu çok önemli. Çünkü çocuklarının burada olduğu saatler içerisinde aileler de kendilerine zaman ayırabiliyor. O yüzden tanınır ve bilinir olmak gerçekten çok önemli. İlk kez bu yıl beş farklı yeni kayıt aldık arkadaşlar biz. 2017’den bu yana kurs merkezi vardı. Ancak aynı öğrencilerle devam ediyordu. Sosyal medyanın gücüyle birlikte veliler aldığımız dönütler bu noktada çünkü. Bizi tanıdılar, gördüler ve gelip öğrencileri kaydettirdiler. Bu kurs merkezi Milli Eğitim bünyesinde herhangi bir ücret olmuyor. Tamamen ücretsiz bir şekilde sabah 09.00 akşam 15.30 saatleri arasında hizmet veriyoruz. 42 kayıtlı öğrencimiz var bizim ve 23 yaş üzeri zihinsel engelli bireyler. Aslında şöyle normal öğretim çağı dışına çıkmış bireylere yönelik kurslar açılıyor” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.