Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Oyumuz, Katliam Yasasına ‘Evet’ Diyenlerden Yana Olmayacak”

Edirne’de Bir El Bin Nefes Derneği Başkanı Yağmur Islattı Aydın, il ve ilçe belediye başkanları ile milletvekillerine seslenerek Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifine ‘hayır’ demelerini talep ettiklerini söyledi. Aydın, çağrıya AK Parti Milletvekili Fatma Aksal’ın cevap vermediğini belirtirken; “Oyumuz, katliam yasasına ‘evet’ diyenlerden yana olmayacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2024 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2024 15:41
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
“Oyumuz, Katliam Yasasına ‘Evet’ Diyenlerden Yana Olmayacak”

Edirne’de vatandaşlar tarafından Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifine tepkiler sürüyor.

Kentteki sokak hayvanları için yıllardır birçok alanda çalışma gerçekleştiren sivil toplum örgütleri ile hayvanseverler, kanun teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görüşülerek karara bağlanmasından önce bölgedeki il ve ilçe belediye başkanları ile milletvekillerine çağrı yaptı.

SOSYAL MEDYADAN SESLENDİLER

Bir El Bin Nefes Derneği Başkanı Yağmur Islattı Aydın, Edirne’deki Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Partili milletvekillerinden belediye başkanlarına kadar birçok siyasiye kanun teklifinin reddedilmesi için çağrıda bulunduklarını açıklarken; milletvekillerinden kanun teklifine ret oyu vermelerini talep ettiklerini söyledi.

“SİYASİLERE ÇAĞRI YAPTIK”

Aydın, kentteki tüm hayvanseverlerle birlikte dün sosyal medya üzerinden siyasilere çağrı yaptıkları çalışmayı başlattıklarını belirterek; “Dünden beri bu katliam yasasına karşı başta Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın olmak üzere AK Parti, CHP ve İYİ Partili ilçe belediye başkanları ve milletvekillerine çağrı yaptı. Belediye başkanlarından bu katliam yasasını uygulamamaları ve ötenaziye hayır demelerine dair taleplerimizi ilettik” ifadelerini kullandı.

HAYVANSEVERLERE DESTEK VERENLERİ AÇIKLADI

Hayvanseverlerin taleplerini kabul ederek açıklama yapan siyasileri de açıklayan Aydın; “Şu ana kadar çağrımıza olumlu cevap veren Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin, CHP Edirne Milletvekilleri Ediz Ün ve Ahmet Baran Yazgan ile İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın oldu. Çağrımıza destek veren tüm belediye başkanlarına ve milletvekillerine teşekkür ederiz” dedi.

“AKSAL’IN EDİRNE HALKININ SESİNİ DİNLEMESİNİ UMUYORUZ”

Aydın, hiçbir bilimselliği olmayan yasaya karşı Edirne milletvekillerine de ret oyu kullanmaları için çağrıda bulunduklarını hatırlatırken; “CHP Edirne Milletvekilleri Ediz Ün ve Ahmet Baran Yazgan ile İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, TBMM’ye gelmesi halinde katliam yasasına ‘hayır’ diyeceklerini açıkladılar. Fakat tüm çağrılarımıza rağmen AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, konuyla ilgili hiçbir açıklama yapmadı. Kendisini bu vicdana sığmayan yasa tasarısına, kendi partisi sunmuş olsa da sağduyulu davranarak ‘hayır’ oyu kullanmaya davet ediyoruz. Umarız Edirne halkının sesini dinler ve bu süreci 4 milletvekilimizin de ‘hayır’ oyu ile tamamlarız” sözlerine yer verdi.

“OYLARIMIZ KATLİAM YASASINI ONAYLAYANLARDAN YANA OLMAYACAK”

Hayvanların oy hakkının olmasa da hayvanseverler olduğuna dikkat çeken Aydın; “Bu yasa ile yok edilmek istenen canlarımızın oy hakkı yok ama bizlerin oy hakkımız var. Elbet bir gün seçim tekrar gelecek. Biz hayvanseverlerin oyu, bu katliam yasasına ‘evet’ diyenlerden yana hiçbir zaman olmayacak” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.