Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oy sayısı yanlış yazılan Ürütükçü mazbatasını aldı

Edirne’de 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde Yıldırım Hacı Sarraf Mahallesi Muhtar adayı olan ve İlçe Seçim Kurulu tarafından oy sayısı yanlış yazıldıktan sonra itiraz eden Rıza Ürütükçü’nün itirazı kabul edildi. Ürütükçü’ye mazbatası verildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2024 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2024 10:48
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Oy sayısı yanlış yazılan Ürütükçü mazbatasını aldı

Edirne’de 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde Yıldırım Hacı Sarraf Mahallesi Muhtar aday olan ve kendi oyunun rakibine yazılması nedeniyle İlçe Seçim Kurulu’na itiraz eden Rıza Ürütükçü, mazbatasını aldı.

İlçe Seçim Kurulu tarafından açıklanan listede, Edirne’nin Yıldırım Hacı Sarraf Mahallesi’nde muhtar adaylarından Celal Seleje 609 oy, Rıza Ürütükçü 594 oy ve Kerem Bakkalcı’nın 591 oy aldığı yazıldı. Ürütükçü, listede aldığı oy sayısının farklı yazıldığını, 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen sayımlarda kendisinin mahalle muhtarlığı seçimini önde bitirdiğini belirterek itiraz dilekçesini iletmişti. İtiraz dilekçesi kabul edilerek mazbatasını alan Ürütükçü, Yıldırım Hacı Sarraf Mahallesi Muhtarı oldu.

“EDİRNE ADLİYESİ’NDE SAVAŞ VERDİK”

Ürütükçü, ikinci kez seçim heyecanı yaşadığını belirterek; “İlçe Seçim Kurulu’nda bir memur arkadaşımızın yazım hatasıyla tekrardan ikinci bir heyecanlı seçim yaşadık. Mahallede kazanmıştık fakat Edirne Adliyesi’nde de bir savaş verdik. Orada da haklı olduğumuzu memur arkadaşlar anladı ve bizlere mazbatamızı verdiler. Şu anda bu heyecanı yaşıyoruz. Benim babam da Yıldırım Hacı Sarraf Mahallesi’nde muhtardı. Mahallede bir ilk yaşandı ve ben de babam gibi muhtar oldum. Bunun gururunu yaşıyorum” dedi.

“MAHALLELİM SAYESİNDE BAŞARDIK”

Mazbatasını almaktan dolayı duyduğu heyecanı dile getiren Ürütükçü, “Heyecanlıyım, gururluyum ve mutluyum. Mahallemizin eksiklerini bilen, sorunlarını bilen bir mahalle vatandaşıyım. Bu 5 yıllık süreçte herkese dokunmak için en iyi şekilde hem mahallem, hem de insanlar adına muhtarlık yapmak için çıktığım yolda bu süreci iyi değerlendirerek çok iyi şekilde çalıştık. Mahallelim bana güvendi ve onlar sayesinde başarmış olduk” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.