Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Orman, tarla ve mera vasıflı alanda yapılacak: 2 İLÇEDE 13 KÖYE 46 RÜZGÂR TÜRBİNİ

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı 5 köy ile Tekirdağ’ın Malkara ilçesine bağlı 8 köy mevkiinde 46 türbin ve Elektrik Depolama Tesisinden oluşan Depolamalı Rüzgâr Enerji Santrali’nin ÇED süreci başlatıldı. Projenin santral sahası, orman, tarla ve mera alanlarında yer alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2023 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2023 14:17
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
Orman, tarla ve mera vasıflı alanda yapılacak: 2 İLÇEDE 13 KÖYE 46 RÜZGÂR TÜRBİNİ

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Karacaali, Maltepe, Çobançeşmesi, Altıntaş, Küçükdoğanca köyleri ile Tekirdağ’ın Malkara ilçesine bağlı Demircili, Hemit, Kürtüllü, Şahin, Dolu, Yılanlı, Yaylagöne ve Danişment köylerine depolamalı rüzgâr enerji santrali kurulması amacıyla planlanan projenin ÇED süreci başladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, bugün yaptığı duyuruda, toplam 46 adet türbin ve Elektrik Depolama Tesisi’nin planlandığı Şahin Depolamalı Rüzgar Enerji Santrali (DRES) projesinin ÇED sürecinin başladığını açıkladı. Açıklamada; “Edirne il Keşan ilçe Karacaali, Maltepe, Çobançeşmesi, Altıntaş, Küçükdoğanca Mahalleleri; Demircili, Hemit, Kürtüllü, Şahin, Dolu, Yılanlı, Yaylagöne, Danişment Mahalleleri mevkiinde Etkili Enerji Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan Şahin Depolamalı Rüzgâr Enerji Santrali (DRES) (46 Türbin 250MWm/250 MWe-EDT 250 MWe/250 MWh) projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Başvuru Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 8. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve başvurunun ÇED Genel Formatına uygun hazırlandığı anlaşılmış olup, projeye ilişkin ÇED Süreci başlatılmıştır. Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci tamamlanana kadar, süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Edirne Valiliği’ne (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) veya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na gönderilebilir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur” ifadelerine yer verildi.

PROJE MALİYETİ 3 MİLYAR 250 MİLYON TL

Proje kapsamında 10 adet 3,9 MWm / 3,9 Mwe, 35 adet 5,9 MWm/5,9 MWe ve 1 adet 4,5 MWm/45 MWe kurulu güçte toplam 46 adet türbin kullanılacak ve toplam kurulu gücü 250 MWm/250 MWe olacak. Proje alanında türbin kurulumuna ek olarak, 5,76 ha büyüklüğünde belirlenmiş alana 250 MWh toplam depolama gücüne sahip Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulması planlanıyor. Proje kapsamında kurulacak türbinler ile toplam 1.000.000.000 kWh/yıl elektrik üretimi gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Projenin maliyeti ise 3 milyar 250 milyon TL olarak belirlendi.

PROJE ALANI ORMAN, TARLA VE MERA ALANINDA

Projenin santral sahası, Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası 1/100.000 Ölçekli Revizyon Çevre Düzeni Planı kapsamında orman, tarla ve mera alanlarında yer alıyor. Projede yer alan 35 türbinin Malkara ilçesinde, 11 türbinin ise Keşan ilçesindeki mevkilerde kurulacağı belirtildi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.