Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“ÖRGÜTÜN VE HALKIN TALEBİ YERİNE GETİRİLDİ”

-CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, 38’inci Olağan Kurultay’ın düzenlendiği salonda değişimin kaçınılmaz olduğunun göründüğünü belirterek; “Örgütün ve halkın talebi yerine getirildi” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2023 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2023 18:13
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
“ÖRGÜTÜN VE HALKIN TALEBİ YERİNE GETİRİLDİ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, dün Ankara’da Genel Başkanlık seçimi ile başlayan ve bugün Parti Meclisi (PM) ile Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin seçimi ile devam eden 38’inci Olağan Kurultay ile ilgili konuştu.

Kahraman, Kurultay’da hissedilen değişim talebinden Edirne örgütünün tavrına, Özgür Özel’in CHP Genel Başkanlığı’na seçilmesinden il başkanları ile gerçekleştirdiği toplantıya kadar birçok konuda Batı Ekspres’e açıklamalarda bulundu. Kahraman, Kasım ayı son haftasında düzenlenmesi beklenen Tüzük Kurultayı ile ilgili düşüncelerini de paylaştı.

“DEĞİŞİMİN KAÇINILMAZ OLDUĞU GÖRÜNÜYORDU”

CHP’nin 38’inci Olağan Kurultayı’nda 4 ismin aday olacağı konuşulsa da Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel’in öne çıktığını söyleyen Kahraman; “Özellikle son seçimden sonra halk nezdinde büyük bir değişim talebi vardı. Örgütler arasında da değişimin nasıl olması gerektiği ile ilgili bir karmaşa vardı. Birçok örgüt, değişim nasıl olması ile ilgili toplantılar yaptı. Toplantı sonuçları kimisini tatmin etti, kimisini etmedi. Ama buraya geldiğimizde şunu gördük; burada da özellikle hem halktan, hem de örgütün tabanından bir değişim talebi yoğun bir şekilde vardı. Buraya geldiğimizde de üyelerimizden çok ciddi anlamda değişim talebi geldi. Dün salonda da değişimin kaçınılmaz olduğu görünüyordu” ifadelerini kullandı.

“GENEL BAŞKANIMIZ ÇOK ILIMLI YAKLAŞTI”

Kahraman, Tüzük Kurultayı ile ilgili il başkanlarının talebine dikkat çekerek; “Bundan sonraki süreç de zorlu olacak, Tüzük Kurultayı’mız olacak. 3 hafta sonra olacağı söylendi ama bugün il başkanları olarak Tüzük Kurultayı’nın 3 hafta sonra yapılması halinde eksiklerin olabileceğini söyledik. Kurultay öncesi il başkanları toplantıları yaparak, örgütle toplantılar yapılarak daha geniş kapsamlı bir tüzük değişikliği olması gerektiğini konuştuk. Genel Başkanımız da bu konuyla çok ılımlı yaklaştı. Dün akşam seçim bitti. Genel Başkanımızın yapmış olduğu konuşma örgütler nezdinde çok değerliydi. Çok birleştirici bir konuşma yaptı. Bugün de 81 il başkanı kahvaltıda buluştu. Kahvaltı sonrasında da ben de söz aldığım kapalı bir toplantı gerçekleştirdik. Genel Başkanımız da çok ılımlı, ‘Örgütün her isteği öncelik olacak’ mesajlarını bu toplantıda da dile getirdi. Muhtemelen 2 hafta sonra 2-3 günlük olacak şekilde il başkanları toplantısı yapacağız. Hem yerel seçimlerde ne yapacağımızı, hem bölgeleri, hem de tüzükle alakalı tartışmalarımızı yapacağız. Genel Başkanımız dün tabanımızın istediği birçok şeyi dile getirdi. Dile getirdiklerinin arkasında kesinlikle duracağını, örgütün ne istiyorsa o şekilde hareket edeceğini belirtti. Bu doğrultuda da hep beraber çalışacağız” dedi.

“PM’DE HER BÖLGENİN TEMSİLİYET HAKKI OLACAK”

CHP Olağan Kurultayı’nda bugün PM’nin oluşacağını da söyleyen Kahraman; “Bütün bölgelere dağılımı olan, güzel bir Parti Meclisi oluşacak. Her bölgenin mutlaka temsiliyet hakkı olacak. Bizler de bugün Genel Başkanımızın çalışacağı ekibin olduğu anahtar listenin arkasında duracağız. İyi bir ekip oluşmasını sağlayacağız. Sonrasında da yerel seçim startını vereceğiz” sözlerine yer verdi.

“ÖRGÜTÜN ÖNÜNE HİÇBİR ŞEKİLDE GEÇİLMEZ”

Kurultay’da Edirne delegelerinin seçimdeki tavırlarını sorduğumuz Kahraman cevap verirken; “Biz buraya gelmeden önce değişimin nasıl olması gerektiğiyle ilgili büyük soru işaretleri vardı ama örgütün önüne hiçbir şekilde geçilmez. Örgütün ve halkın talebi yerine getirildi” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.