Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Örgütün üzerine basarak aday adayı olmak etik değil”

Yılbaşı gecesi Edirne’de herkese mesaj atan CHP’nin 9’uncu aday adayı Harika Taybıllı için Kahraman’dan şok sözler; “Örgüte başvuru yapan 8 aday adayı var. Örgütün üzerine basarak genel merkeze başvuru yapmasını etik bulmuyorum” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2024 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2024 16:38
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
“Örgütün üzerine basarak aday adayı olmak etik değil”

Edirne’de Cumhuriyet Halk Partisi’nde aday adaylığı sürecinin tamamlanmasından sonra Edirne eski Merkez İlçe Başkanı Harika Taybıllı’nın 21 Aralık tarihinde il ve ilçe örgütünden hiç kimseye haber vermeden aday adaylığı başvurusu yapması örgüt içerisinde rahatsızlıklara sebep oldu.

Aday adayı olacağı daha önce konuşulan fakat başvuru süreci sonunda Edirne’de 8 aday adayının yarıştığını düşünen CHP’lilerin birçoğu Taybıllı’nın aday adayı olarak tüm Edirnelilere gönderdiği yeni yıl mesajını görünce şaşırdılar.

“ETİK DEĞİL”

Taybıllı’nın, CHP İl ve İlçe Örgütünü yok sayarak genel merkeze aday adaylığı sürecinin tamamlanması sonrası başvuru yapması tepkilere de yol açtı. 8 kişinin başvurusu olduğunu, Taybıllı’nın başvurusunu Ankara’dan öğrendiklerini söyleyen CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman; “Bu şehirde daha önce ilçe başkanlığı yapmış birisinin örgütün üzerine basarak hiçbir şekilde bilgi vermeden başvuru yapmasının etik olduğunu düşünmüyorum. Örgüte başvuru yapan aday adayı sayısı 8’dir. Aksi bir durum olma şansı olduğunu düşünmüyorum” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.