Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Onlar Artık İlk Yardımcı

Edirne’de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Edirne Valiliği İlk Yardım Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen uygulamalı ilk yardımcı eğitimlerine katılan 73 personele ilk yardımcı belgeleri verildi. Törende konuşan Vali Yardımcısı Ali Uysal, ilk yardım eğitiminin önemine dikkat çekerken; Uzunköprü’de de 25 personelin ilk yardım eğitimi aldığı açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 13:56
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Onlar Artık İlk Yardımcı

Edirne’de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Edirne Valiliği İlk Yardım Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen uygulamalı ilk yardımcı eğitimlerine katılan personellere sertifika teslim töreni gerçekleştirildi.

Melahat Hulusi Datenin Çocuk Evleri Sitesi’nde düzenlenen törene; Edirne Vali Yardımcısı Ali Uysal, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Erdinç Topçu, Edirne Valiliği İlk Yardım Eğitim Merkezi (İYEMER) Mesul Müdürü Ayten Sünetçiler, ilk yardım eğitimcileri ve eğitimi tamamlayan personeller katıldı.

“73 PERSONELİMİZE İLK YARDIMCI BELGELERİNİ TESLİM EDECEĞİZ”

İl Müdür Vekili Topçu, İl Müdürlüğünde yaşlı, engelli, kadın ve çocuk alanında çalışmalar gerçekleştiren personellerin uygulamalı ilk yardımcı eğitimlerine katılarak, gerçekleşen sınav sonucunda Bakanlık onaylı sertifikalı ilk yardımcı olduklarını belirtti. Topçu, eğitimlerin belirli aralıklarla devam ettiğini söylerken; “Geçen ay Uzunköprü ilçemizdeki kuruluşlarda görevli 25 personelimize, bugün ise burada eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlayan 73 personelimize ilk yardımcı belgelerini teslim edeceğiz” ifadelerini kullandı. İl Müdürlüğündeki tüm personellere ilk yardımcı eğitimi aldırmayı hedeflediklerini açıklayan Topçu, eğitimlerin verilmesini destekleyen Edirne Valisi Yunus Sezer, Vali Yardımcısı Ali Uysal, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü İsmail Öztuna, İYEMER Mesul Müdürü Ayten Sünetçiler ve İlk Yardım Eğitmeni Sibel Taylar ve emeği geçenlere teşekkür etti.

“99 KİŞİYE EĞİTİM VERDİK”

Edirne Vali Yardımcısı Ali Uysal da İYEMER’in 2019 yılında 112 Acil Çağrı Merkezi’nde açıldığını hatırlatarak; “Çok güzel bir açılış yapmıştık. İsmini İYEMER olarak tescil etmiştik. Sadece Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde biz 99 kişiye kişiye ilk yardım eğitimi verdik. 3 günlük, sınavlı bir eğitim. Kendi özel hayatımda, aile hayatımda geçmiş yıllarda buna ihtiyaç duymuştum ve ilk yardım eğitimi almadığı için yakınlarını kaybeden birçok insan tanıyorum. Beklenmedik kalp krizlerinde, çok ciddi damar kesilerinde 3-5 dakikada müdahale etmezseniz hayatını kaybederler. En çok korktuğum da biz artık yemek yerken çok konuşan bir toplumuz. Eskiden konuşulmazdı. Boğaza cisim, yemek kaçmasından dolayı ölen birçok insan biliyorum. Özellikle yaşlı bakımlarda, yaşlı insanları çok ilgilendiriyor” dedi.

“TÜRKİYE’DE BİR İLK YARATTIK”

Acil durumlardaki müdahalenin önemine dikkat çeken Uysal; “Bu tür acil durumlarda, ciddi kırıklarda, burkulmalarda yanınızda birisi ilk yardım bilmiyorsa, müdahale etmeyi bilmiyorsa hayatta kalma şansı neredeyse yok. Biz ne kadar sağlık sisteminin geliştirirsek geliştirelim, ambulansı arama şansımız bile olmaz. Onun için biz Türkiye’de gerçekten bir ilk yarattık. Bunun için geçmiş dönem valilerimize minnettarız. Şu anki Valimiz Yunus Sezer de bu eğitimi çok önemsedi ve ilk fırsatta ailesiyle birlikte bu eğitimi almak istediğini söyledi. Asıl teşekkürü bu işi bıkmadan, yılmadan, usanmadan devam ettiren Ayten Hanım ve ekibidir. Ben son kararname ile Afyonkarahisar’a atandım. İnşallah orada da böyle bir merkez açarız ama bu merkezi açmak çok önemli değil; önemli olan bu fedakârlığı sürdürebilecek personel olmasıdır. Ben bütün arkadaşlara çok teşekkür ederim. Hatta Değirmenyeni köyüne gitmiştik. Orada bir teyze; ‘Keşke bu eğitimi daha önce bilseydim. Kocam yanımda çaresizce öldü’ demişti. Onun için bu hepimizin başına gelebilir. Sokakta yürürken çevremizde ilk yardım bilen insanların olması, bizim için şanstır. İnşallah yaygınlaşması dileğiyle emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu eğitimi alanlara ve kurum müdürlerine de teşekkür ediyoruz” sözlerine yer verdi. Konuşmaların ardından törende toplam 73 personele ilk yardımcı sertifikaları takdim edildi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.