Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Olimpiyatların ilk akredite yarışı sona erdi

Edirne’de gerçekleştirilen Türkiye Yıldız, Genç ve Açık Yaş Uzun Kulvar Milli Takımı Seçmeleri bugün sona erdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2024 19:27
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2024 19:31
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Olimpiyatların ilk akredite yarışı sona erdi

Edirne Olimpik Yüzme Havuzu’nda 5-7 Ocak 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen Türkiye Yıldız, Genç ve Açık Yaş Uzun Kulvar Milli Takımı Seçmeleri bugün sona erdi. Müsabakalarda 28 şehirden 83 kulüp adına 142’si bayan 232’si erkek toplamda 374 sporcu yarıştı.

Türkiye Yüzme Federasyonu İl Temsilcisi Duvan, Türkiye Yıldız, Genç ve Açık Yaş Uzun Kulvar Milli Takımı Seçmeleri’nin başarıyla tamamlandığını söyleyerek; “Müsabakalarda Yıldızlar, Gençler ve Büyükler kategorisinde milli takımlarımızın seçmelerini yaptık. 2024 yılı boyunca ülkemizi başarıyla temsil edecek sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.

“HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Türkiye Yüzme Federasyonu Milli Takım Gençler Sorumlusu Hakan Delibaş, Milli Takım yarışlarında güzel derecelerin elde edildiğini Türkiye rekorları kırdık. Son güne gayet güzel girdik. Sporcularımız kıran kırana güzel bir mücadele verdi. Buradaki seçmelerimiz Multination Gençler, Avustralya Graz’da olacak. Multination Yıldızlar da Kuzey Makedonya Üsküp’te olacak. Onlar için seçme yapıyoruz. Aynı zamanda da Olimpiyat yılı olduğu için, olimpiyat seçmesi de yapıyoruz. Gayet güzel geçiyor. Emir Batur Albayrak, en son yapılan Avrupa Gençler Şampiyonası’nda A barajını geçti. Şu anda Batur ile hazırlanıyoruz, Doha’da Açıksu yüzeceğiz. 5-10 kilometre yarışlarına gireceğiz ve ardından tekrar Doha’da devam eden Dünya Gençler Şampiyonası’nda bin 500 serbest, 800 ve 400 serbest yüzeceğiz. Bu süreçte bizim için çok yoğun bir süreç var. Güzel bir şekilde atlatırsak, hedefimiz bin 500 serbest ile Emir Batur ile Olimpiyatlar’da filan yüzmek. Henüz yaşı çok küçük, kendisi 16 yaşında. A barajı geçmesi ülkemiz adına da, Federasyon adına da çok gurur verici. Başkanımız Erkan Yalçın ve Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu’nda Edirne’de yıllardır yüzmeye gönül vermiş ve rekortmen yüzücü Güven Duvan çok büyük katkılar sağlıyor. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Edirne bizim için çok uğurlu. İnşallah olimpiyat yılını çok güzel bir şekilde atlatacağız” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.