Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Okulu; “Hedefim Altın Kemeri Antalya’ya Götürmek”

Edirne’de bu yıl 663’üncüsü düzenlenen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için Mimar Sinan Spor Salonu’na kayıt yaptıran başpehlivan Orhan Okulu, hedefinin Antalya’ya altın kemeri götürmek olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 12:56
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Okulu; “Hedefim Altın Kemeri Antalya’ya Götürmek”

Edirne’de bu yıl 663’üncüsü düzenlenen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için Mimar Sinan Spor Salonu’na kayıt yaptıran başpehlivan Orhan Okulu, yağlı güreşlerde lig sistemi, Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde ön eleme ve hedefleri hakkında konuştu.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde ön eleme güreşlerine katılacak pehlivanlar için sistemin zor olduğunu belirten Okulu, her başpehlivanın hedefinin Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde kispet giyerek güreşmek olduğunu söyledi.

“ÖN ELEMEYE GİRENLER İÇİN ZOR OLACAK”

Okulu, ön eleme ve lig sistemine dikkat çekerek; “Federasyonumuzun kararıyla düzenlenen ligle birlikte geçen senenin puanlamasına göre sıralama yapıldı. Bugün ön eleme var. Ön elemeden 8 kişi çıkarak 40 kişiye tamamlanacak. Ön elemeye girenler için biraz zorlu olacak. Çünkü oradan çıkıp gelenler ilk 8 ile güreşecekler. Çok iyi müsabakalar yapacaklar. Onlar için çok zor, bizim için kolay. Oradan yorgun gelecekler” ifadelerini kullandı.

HEDEFİNİ AÇIKLADI

Bütün başpehlivanların güreşmesini istediğini belirten Okulu; “O kadar emek var. Başpehlivan olmak kolay değil. Baş altında derece yaparak başa çıkıyorsun. Bütün başpehlivanların hayali de Kırkpınar’da kispet giymek, güreşmektir. Onlar için biraz daha zor olacak ama federasyonumuzun kararıdır. Biz de buraya gelip kayıt olduk. Hedefim; 2015 ve 2018’de olduğu gibi buradan altın kemeri Antalya’ya götürmek istiyorum” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.