Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Okula Bisikletle Gidecek Öğrenci Ne Yapacak?

Edirne'de bisiklet esnafı Emre Nurlu, okulların açılmasına sayılı günler kala bisiklet kullanan çocuklara tavsiyelerde bulundu. Çocukların okullarına güvenli gitmesi için bisiklet yollarını tercih etmesi gerektiğini belirterek; “Çocuklarımız bisiklet yollarını tercih etsinler diyeceğim ama Edirne’de çok fazla bisiklet yolumuz maalesef yok” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2024 10:28
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2024 10:38
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Okula Bisikletle Gidecek Öğrenci Ne Yapacak?

Edirne’nin Çilingirler Caddesi’nde uzun yıllardır esnaflık yapan Emre Nurlu, çocukların güvenli bir şekilde bisiklet sürmeleri için uyarılarda bulundu.

Okula bisiklet ile gitmek isteyen çocukların nelere dikkat etmesi gerektiğini açıklayan Nurlu, ekipman ve bisiklet yollarına vurgu yaptı. Edirne’de bisiklet yollarının olmadığını söyleyen Nurlu, trafikte araçların bisiklet sürücülerine dikkat etmediğini de sözlerine ekledi.

“UZAK OKULA GİTMEK TEHLİKELİ OLABİLİR”

Nurlu, “Okula bisikletle gidecek çocuklar genellikle 10-12 yaşın üzerindeki çocuklar. Onlara uygun olan bisikletlerin fiyatları da 4 bin 500 TL’den başlıyor, 7 bin 500TL’ye kadar çıkıyor. Okullar açıldığı zaman bazı çocuklar okula bisikletle gitmek istiyor fakat o zamanlarda trafik daha da artıyor. Ben bisiklet sürmek isteyen çocuklara yakınlardaki okullara bisikletiyle gitmesini tavsiye ediyorum. Çok uzaktaki bir okula bisikletle gitmek tehlikeli olabilir. Bisiklet sürerken de bütün ekipmanlarımızı takmamız gerekiyor. Kask, eldiven, dizlik gibi bütün aksesuarlarımız olmak zorunda. Bir de çocuklarımız bisiklet yollarını tercih etsinler diyeceğim ama Edirne’de çok bisiklet yolumuz maalesef yok. Olan bazı yerlere de araçlar park ediyor. Araç sürücüleri de bisikletlilere çok dikkat etmiyor. Dediğim gibi okula bisikletle gitmek isteyen çocuklarımız tam teçhizat, okulları yakın olanlar ve olabildiğince bisiklet yolu kullanarak gitmeye çalışsınlar” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

 

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.