Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Okul Birincisinden Duygulandıran Konuşma

Trakya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO mezuniyet töreninde konuşan okul birincisi Sevda Yılmaz, ailesine seslendiği konuşmasında duygusal anlar yaşattı. Yılmaz, Mustafa Kemal Atatürk’e de seslenerek; “Ey büyük Ata'm; en çok da sana teşekkür ediyorum. Bugün burada kepimle, cübbemle ve özgürce bu konuşmayı yapabiliyorsam, senin ve silah arkadaşların sayesindedir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2024 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2024 13:08
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Okul Birincisinden Duygulandıran Konuşma

Trakya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun (MYO) 2023/2024 akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Prof. Dr. İrfan Coşkun, akademisyenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, Trakya Üniversitesi tanıtım filmi gösterildi.

AİLESİNE SESLENDİĞİ KONUŞMASI DUYGULANDIRDI

Törende öğrenciler adına konuşmayı MYO birincisi Sevda Yılmaz yaptı. Yılmaz, okul birincisi olarak konuşmasını yapmaktan dolayı mutlu ve gururlu olduğunu belirterek, tüm mezunlara, akademisyenlere ve ailelere teşekkür etti. Konuşmasında ailesine özel bir yer veren Yılmaz, salondakilere duygusal anlar yaşatırken; “Annem; bana hem anne, hem baba oldun. Ne zaman yorulsam yaslanacak dağ oldun. Hep elimden tuttun, başaracağıma hep inandın. Sen mükemmel bir annesin. Ben başarılı olduysam hepsi senin emeklerin, bana olan inancın sayesinde. Bana söylemiştin ya hani, ‘Hayat bazen en sevdiklerimizi, onsuz yaşamam dediklerimizi alıyor elimizden. Ama biz gayret etmeye, çabalamaya mecburuz. Hayat bu; acı zamanlar da olacak, güzel zamanlar da. Biz birbirimize dayanak olalım’ diye. Bu sözünü hiç unutmadım, unutmayacağım. Babamın elini son kez tutarken söz verdiğim gibi her zaman yanındayım annem. Sevgili ağabeylerim; ‘Başarı herkesten önce gelir. Hiçbir şey seni yolundan alıkoymasın’ deyip, her zaman maddi manevi yanımda oldunuz. Bana yaslanacak omuz oldunuz. Ben, siz yanımdayken hiçbir şeyden korkmadım, korkmayacağım da. Gururlu ve sevgi dolu bakışlarınız için teşekkür ederim. Sizleri çok seviyorum. Sevgili babam; şu an bedenen yanımda olamasan da, sarılamasam da, beni gördüğünü ve benimle gurur duyduğunu, ‘Canım kızım başarmış’ dediğini kalbimle hissedebiliyorum. İyi ki senin kızınım. Sonsuza kadar kalbimde yaşayacaktım ve gittiğim her yerde yanımda olacaksın. Bir parçam hep eksik. Seni çok özlüyorum” ifadelerini kullandı. Yılmaz’ın konuşması sırasında gözlerinin dolması dikkat çekerken; salondaki tüm katılımcılar da duygulandı.

ATATÜRK’Ü UNUTMADI

Yılmaz, konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e de seslenirken; “Ey büyük Ata'm; en çok da sana teşekkür ediyorum. Bugün burada kepimle, cübbemle ve özgürce bu konuşmayı yapabiliyorsam, senin ve silah arkadaşların sayesindedir. Sizlere minnettarız. Ruhlarınız şad olsun. Bugün burada mezun olan tüm arkadaşlarıma hayatları boyunca başarı ve mutluluk diliyorum” dedi. Yılmaz’ın konuşması katılımcılardan yoğun alkış aldı.

KEPLER COŞKUYLA ATILDI

Yılmaz’ın konuşmasının ardından törende Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. İrfan Coşkun ve Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu da konuşma yaparak mezun olan öğrencileri, akademisyenleri ve velileri tebrik ettiler. Törende konuşmaların ardından okul birincisi Yılmaz ile programlarda dereceye giren öğrencilere plaket ve ödülleri takdim edildi. Plaket ve ödül takdiminin ardından sahneye davet edilen akademisyenler, öğrencileri tek tek tebrik ederek mezuniyet belgelerini takdim ettiler. Öğrencilerin meslek andı ile devam eden tören, mezuniyet keplerinin atılması ile sona erdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.