Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğretmen Adayları Keplerini Attı

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Mezun olan öğretmen adayları keplerini coşkuyla havaya attı.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2024 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2024 15:19
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Öğretmen Adayları Keplerini Attı

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin mezuniyet töreni Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene; Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Sakarya Maden, akademisyenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Programı Çok Sesli Korosu mini konser verdi. Konserden sonra Trakya Üniversitesi tanıtım filmi gösterildi.

“BAŞ ÖĞRETMEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’E TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Törende öğrenciler adına konuşma yapan fakülte birincisi Bilge Selanik, “Bana her zaman sabır ve ilgiyle yaklaşan, her koşulda yanımda olan canım anneme ve her zaman daha iyisini yapabileceğime inanan, beni cesaretlendiren ve daima arkamda duran canım babama teşekkür ediyorum. Henüz daha küçücük bir çocukken bana okumayı ve araştırmayı sevdiren, beni yetiştiren ve üzerimde sonsuz emekleri olan anneanne ve dedeme sonsuz teşekkür ediyorum. Son olarak en büyük teşekkürümü ulusal bağımsızlığımızı sağlayan, eğitimdeki vizyonu ve öncülüğüyle ülkemizi modern eğitim sistemini şekillendiren ve bilimin ışığında ilerlemeyi teşvik eden, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önderimiz, baş öğretmen Mustafa Kemal Atatürk’e sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

“FAKÜLTEMİZ EN ÇOK AKREDİTE PORGRAMI OLAN FAKÜLTELER ARASINA GİRMİŞ OLDU”

Fakülte hakkında konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Sakarya Maden, “Fakültemize bir yıldız ekledik. Sınıf Öğretmenliği Programı’nın akredite olmasıyla birlikte program sayısını 9’a çıkardık. Fakültemiz üniversitemizin en çok akredite programı olan fakülteler arasına girmiş oldu. Bir güzel haberimiz daha var. İngilizce Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği ve Fen Bilgisi Öğretmenliği bundan sonra Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosunu kullanacaklar. Ayrıcalıklı mezun oluyorlar. Dolayısıyla öğrencilerimizi ve öğretim elemanlarını tebrike ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“KENDİNİZİ SÜREKLİ GELİŞTİRMEK ZORUNDASINIZ”

Öğrencilerin kendilerini sürekli geliştirmeleri gerektiğini belirten Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, “Sevgili mezunlarımız. Buraya öğrenci olarak geldiniz, öğretmenlik gibi kutsal mesleği yapacak yetkinliğe eriştiniz. Bundan sonra burada öğrendiklerinizi kendi öğrencilerinize aktaracaksınız. Bugün için doğru olan bir bilgi yarın eksik veya yanlış olabiliyor. Özellikle öğretmen olarak çalışacak olan sizler, mesleklerinizi icra ederken mesleklerinizle ilgili bilimsel gelişmeleri yakından takip etmek ve kendinizi sürekli geliştirmek zorunda olduğunuzu unutmamalısınız” diye konuştu.

KEPLER BÜYÜK COŞKUYLA HAVAYA ATILDI

Törende konuşmaların ardından okul birincisi Yılmaz ile programlarda dereceye giren ve projelerde görev alan öğrencilere plaket ve ödülleri takdim edildi. Plaket ve ödül takdiminin ardından sahneye davet edilen akademisyenler, öğrencileri tek tek tebrik ederek mezuniyet belgelerini takdim ettiler. Öğrencilerin meslek andı ile devam eden tören, mezuniyet keplerinin atılması ile sona erdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.