Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrencilere afet ve çevre bilinci sergisi

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından deprem ve çevre bilincini kazandırmak amacıyla materyal tasarım sergisi düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2023 19:55
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2023 19:55
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Öğrencilere afet ve çevre bilinci sergisi

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından afet ve afet yönetimi dersi, afet ve afet yönetimi dersi,alan öğrencilerin hazırlamış olduğu materyal sergisi, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Eğitim Binası’nda düzenlendi. Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Musa Uludağ, serginin amacının öğrencilere deprem ve çevre bilincinin kazandırılması olduğunu söyledi. Uludağ, yaklaşık 7 okuldan 300-400 öğrencinin sergiyi gezdiğini belirtti.

“SERGİYİ ÖĞRENCİLERİMİZ HAZIRLADI”

Serginin amacıyla ilgili bilgi veren Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Musa Uludağ, “Benim yürütücülüğünü yaptığım afet ve afet yönetimi dersi, çevre eğitimi dersi ve Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu hocamızın materyal tasarım dersindeki öğrencilerin hazırlamış olduğu sosyal bilgiler öğretmenliğine yönelik materyal sergisindeyiz. Buradaki amaç öğrencilere deprem ve çevre bilincini kazandırmak. Bu amaçla Edirne İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün afet aracıyla bize destek verdi. Ayrıca İlkyardım Merkezi de bize destek verdi ve tanıtım yaptılar. Burada materyal sergisi yapan öğrencilerimizin tamamı aynı zamanda İlkyardım Merkezi’nde ilkyardım kursu da aldılar. Bu etkinliğin arkasından onlara sertifikalarını da vereceğiz. Buradan mezun olan sosyal bilgiler öğrencileri ilkyardım sertifikası, afet farkındalık eğitimi ve afete yönelik materyal tasarımını tamamlayarak dönemini bitirmiş olacak. Bu amaçla da Edirne’deki yaklaşık 7 okul buraya öğrencilerini gönderdi. Yaklaşık 300-400 öğrenci sergiyi gezerek farkındalıklarını arttırdılar” dedi.,

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.