Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrencilerden vergisiz telefona yoğun ilgi

Üniversite öğrencilerine teknolojik cihaz desteğinin resmî gazetede yayımlanmasıyla birlikte öğrenciler telefon mağazalarının yolunu tuttu. Bir telefon mağazasında mağaza müdürü olan Erman Dalcalı, öğrencilerin şimdiden telefon bakmaya başladığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2023 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2023 17:24
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
Öğrencilerden vergisiz telefona yoğun ilgi

Edirne’de bir telefon mağazasında mağaza müdürü olan Erman Dalcalı, telefon desteğinden yararlanmak isteyen öğrenci ve öğrenci ailelerinin telefonları şimdiden incelemeye başladığını belirtti. Dalcalı, projenin güzel olduğunu ancak getirilen fiyat limitini az bulduğunu söyledi.

“SATIŞLARI OLUMLU ETKİLEYECEK”

Kararın resmi gazetede yayımlanmasıyla birlikte öğrencilerin telefon arayışında olduğuna değinen Dalcalı “Öğrenciler ve öğrenci aileleri telefonlarımızı çok soruyor. Şu anda yoğun bir ilgi gözüküyor. Bizim markamızda bütün modellerimiz istenilen fiyatın içerisine giriyor. Şu anda yeni bir modelimiz geliyor, sadece o model istenilen fiyatı kapsamıyor. Şu anda olumsuz bir dönüş almadık ama ileride sadece örgün eğitimi kapsadığı için olumsuz bir dönüş olabilir. Biliyorsunuz ki alımlarda ürünlerin ücretleri etkili oluyor. Bu da bizim satışlarımızı olumlu yönde etkileyecektir. Proje güzel ama daha farklı olabilirdi, limit biraz az kalıyor. Günümüzde diğer markalarda en düşük model 6 bin ile 6 bin 500 TL civarında. Onların da özellikleri çok tatmin etmeyebilir. Biz fiyat performans ürünleri satıyoruz. Bizde en pahalı ürün 9 bin 500TL. Bundan sonra gelecek telefonlar istenilen fiyata girmeyebilir, onun dışında hepsi istenilen fiyata girdiği için belirli bir kesimin ihtiyacını karşılayacaktır” dedi.

TEKNOLOJİK CİHAZ DESTEĞİNİN BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

Resmi Gazete’de yayımlanan bilgilere göre teknolojik cihaz desteğinden yararlanacak olan öğrencilerin, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, açık öğretim programları hariç bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı öğrenci olması, satın alma tarihi itibariyle 26 yaşından gün almamış olması, teknolojik cihaz desteği başvurusunda bulunan bilgisayar cihazı ile mobil telefon cihazının vergiler dahil nihai satış bedelinin 9bin 500 TL’den az olması, satın alınan teknolojik cihazın ikinci el olmaması, satın alınan teknolojik cihaza ilişkin elektronik ortamda düzenlenen fatura olması ve faturanın desteği alacak öğrencinin Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarasını da içerecek şekilde adına düzenlenmiş olması, satın alınan teknolojik cihaz için bildirilen IBAN numarasının satın alan öğrenciye ait olması, satın alınan mobil telefon cihazı için kullanılacak telefon hattının satın alan öğrenciye ait olması, elektronik ortamda düzenlenen faturanın ilgili bölümlerine satın alınan cihazın bakanlık tarafından talep edilen bilgilerinin yazılmış olması,  elektronik ortamda düzenlenen faturada desteğe konu teknolojik cihaz dışında ürün olmaması, şartlarını birlikte sağlaması gerekecek” ifadelerine yer verildi.

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.