Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrencilerden Belediyeye Sokak Hayvanları Tepkisi

Edirne’de Trakya Öğrenci Kolektifi ve TİP üyesi öğrenciler, Edirne Belediyesi’nin 2 gün önce gece yarısı Yeni İmaret mahallesinden sokak köpeklerini toplamasını protesto etti. Öğrenciler daha sonra belediye binasına giderek Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın’dan randevu talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 17:57
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 18:01
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Öğrencilerden Belediyeye Sokak Hayvanları Tepkisi

Trakya Öğrenci Kolektifi ve Türkiye İşçi Partisi’ne (TİP) üye öğrenciler, Edirne Belediyesi’nin 2 gün önce Yeni İmaret mahallesinden sokak köpeklerini topladığı gerekçesiyle tarihi belediye binası önünde basın açıklaması düzenlediler.

Belediyenin köpekleri toplamasının hukuksuz ve kamu vicdanı açısından kabul edilemez bir saldırı olduğu belirten Trakya Öğrenci Kolektifi Üyesi Güneş Gençay; “Kısa süre önce köpek saldırısına uğradığı söylenen çocuğa ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ancak bu üzücü olayın ardından belediyenin neden kamuoyuna açıklama yapmadığı ve olayın hiçbir yerel haber kaynağında yer almadığı konusunda halkın endişeleri büyüktür. Eğer ki haklı ve hukuksuzluğun olmadığı bir süreç işletiyorsa neden gece yarısı köpekler için araçlar devriye geziyor? Neden halka şeffaflık sağlanmıyor? Neden söz edilen saldırıya dair bir bilgi verilmiyor?” ifadelerine yer verildi.

“HAYVANLAR NEYİN SUÇLUSU OLABİLİR?”

Gençay’ın saldırgan köpeklere çözüm olarak tüm köpeklerin rastgele ve acemice toplanmasının, sorunun kökenine inmeyen, adaletsiz ve yüzeysel bir yaklaşım olduğunu söyleyerek; “Masum yavru köpeklerin bile bu vahşetin kurbanı olması, yönetimin bu konuda ne denli umarsız, tedbirsiz bir tavır sergilediğinin açık bir kanıtıdır. Daha öncesinde yasayı uygulamayacağı yönünde demeçler veren Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın’a sormak için buraya geldik ve soruyoruz. Neden gece yarısı apar topar tüm sokak köpeklerini toplatıldı? Neden köpeklerin sokaklarda bizlerle rahat ve güvende yaşamadığı için gereken kısırlaştırma ve besleme işlemleri yapılmadı ve hayvanların saldırganlaşmasına izin verildi? Neden sokak hayvanları ve insanların güvenliği sağlanmadı? Tedbirsizlik dolayısıyla açlıktan ve stresten saldırganlaşan hayvanlar neyin suçlusu olabilir? Neden ve nasıl barınaklara yani ölüm kamplarına mahkûm edilebilir?” dedi.

BAŞKAN AKIN’DAN RANDEVU TALEP ETTİLER

Açıklamadan sonra öğrenciler belediye binasına giderek Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın veya Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ile görüşmek istediler. Girişteki görevli personel, her ikisinin de binada olmadığını belirtti. Bunun üzerine görevli personel öğrencilerin telefon numaralarını alarak, randevu taleplerini kendilerine ileteceğini söyledi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.