Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenciler yapay zekâ ve sanatı tartıştı

Edirne’de 60’ıncı Kütüphane Haftası kapsamında Kırkpınar Halk Kütüphanesi’nde yapay zekâ nedir? Ve sanat nedir? Konulu münazara etkinliği düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2024 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2024 16:48
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Öğrenciler yapay zekâ ve sanatı tartıştı

Edirne’de 60’ıncı Kütüphane Haftası kapsamında Kırkpınar Halk Kütüphanesi’nde Edirne Şehit Nefize Çetin Özsoy Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri tarafından “Yapay zekâ nedir? Ve sanat nedir?” konulu münazara etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Edirne Kültür Turizm Müdürü Kemal Soytürk, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Düzenlenen etkinlikte öğrenciler A grubu ve B grubu olmak 2 gruba ayrıldı. A grubunda Tunay Suay Özkan, Ege Hamza Neşeaçar ve Burak Şengün yer aldı. B grubunda ise Bartu Arı, Emek Çam ve Yahya Çınar Kıyunat yer aldı. A grubu yapay zekanın ortaya koymuş olduğu eserlerin sanat eseri sayıldığını savunurken B grubundaki öğrenciler ise yapay zekanın ortaya koymuş olan eserlerin sanat eseri olmadığını savundu.

A grubundaki öğrenciler bir sanatçının sanat eserini gerçekleştirdiği sırada başka bir eserden esinlendiğini iddia etti. A grubundaki öğrenciler yapay zekanın da başka eserlerden esinlenerek ortaya bir sanat eseri çıkardığını söyledi.

B grubundaki öğrenciler ise yapay zekanın internet ortamında bulunan içerikleri kullanarak bir çalışma ortaya çıkardığını ve bu yüzden yapay zekanın ürettiği ürünlerin bir sanat eseri olmadığını savundu.

“YENİ BİR KAVRAM BULMAMIZ GEREKİYOR”

Etkinliğe katılan Edirne Kültür Turizm Müdürü Kemal Soytürk, “Mimar Sinan’ın ortaya koyduğu Selimiye Camii bir sanat eseridir. Bunu bir yapay zekanın ortaya koyması mümkün değil. Sezen Aksu’nun yazdığı şarkıların hiçbirini yapay zekâ yazamaz. Burada yapay zekanın ürettiği ürünü sanat eseri olarak nitelendirmek doğru değil. Buna bizim yeni bir kavram bulmamız gerekiyor. Ben yapay zekanın ürettiği ürüne sanat eseri olarak nitelendirilmemesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Tartışmaları değerlendiren heyet sonuçları açıkladı. Sonuçlara göre A grubu öğrencileri 66,6 puan aldı. B grubu öğrencileri de 61,6 puan aldı. Böylece münazaranın kazananı 66,6 puanla A grubu oldu.

Program Soytürk’ün öğrencilere kitap hediye etmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.