Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“ÖĞRENCİLER KİRA VE YURT KRİZİ YAŞAYACAK”

Saadet Partisi Edirne İl Mahalli İdareler Başkanı Tezcan Karakütük önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin kira ve yurt krizi yaşayacaklarına dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2023 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2023 15:47
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
“ÖĞRENCİLER KİRA VE YURT KRİZİ YAŞAYACAK”

Saadet Partisi Edirne İl Mahalli İdareler Başkanı Tezcan Karakütük öğrencilerin kira ve yurt krizi yaşayacaklarını söyledi.

Tezcan Karakütük kiralara ve özel yurtlara çok fazla astronomik artışlar yapıldığını, şimdiden önlemler alınmazsa öğrencilerin kriz yaşayacağı konusunda yetkilileri ve sorumluları uyardı.

Konut, kira ve barınma sorununun ülkemizi adeta kasıp kavurduğuna vurgu yapan Karakütük, “İlgililer bu soruna acil olarak çözüm bulmalıdır. Devlet, çalışmak isteyen her vatandaşına yapacak iş, ihtiyacı olana yiyecek aş, evi olmayana başını sokacak bir ev bulmak zorundadır. Bu, sosyal devlet olmanın en önemli gereğidir. Bunlar temel ihtiyaçtır ve de vatandaşlık hakkıdır. YKS sonrasında tercih dönemi başladı. Üniversiteye yerleşebilenleri ise ‘barınma’ sorunu bekliyor. Devlet yurtlarının kapasitesi yetersiz. Kiralara ve özel yurtlara çok astronomik artışlar yapıldı. Öğrenciler çaresiz. Şimdiden önlemler alınması gerekir. Aksi takdirde öğrencilerimiz büyük ölçüde barınma sorunu yaşayacaklar” dedi.

HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.