Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenciler kimya atölyesinde buluştu

Edirne Kırkpınar Halk Kütüphanesi’nin düzenlediği 60. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Trakya Teknopark Kimya Atölyesi’nde buluşan öğrenciler asit ve baz kavramları hakkında bilgi aldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2024 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2024 13:50
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Öğrenciler kimya atölyesinde buluştu

Edirne Kırkpınar Halk Kütüphanesi’nin düzenlediği 60. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Trakya Teknopark bünyesinde çalışmalarını sürdüren 2 (TÜ) Trakya Üniversitesi öğrencileri Nermin Gebeşçe ve Edanur Tütüncü oluşturdukları kimya atölyesinde öğrencilerle buluştu.

TÜ Fen Fakültesi Kimya Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Gebeşçe ve TÜ Arda Meslek Yüksekokulu Kimya Teknolojisi Programı 2’nci sınıf öğrencisi Tütüncü, öğrencilere STEM (Fen, teknoloji, mühendislik ve matematik) faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Gerçekleştirilen atölyede çeşitli ürünlerin asit ve baz oranları ölçülerek değerlerinin tahmin edildiği etkileşimli bir faaliyet gerçekleştirildi.

Gebeşçe, “Burada 3 farklı deneyle öğrencilere STEM (Fen, teknoloji, mühendislik ve matematik) faaliyetleri hakkında bilgilendirerek STEM deneyleri yapıyoruz. Bizler kimyacılar olarak hayatımız kimyayı çocuklara örneklerle göstermeyi amaçladık. Burada yapmış olduğumuz deneylerin esas amacı, asit ve baz gibi temel kavramlar üzerine öğrencilerin bilinçlenmesini sağlamak. STEM faaliyetleri çok önemli. Biz buna dünyada uluslararası bilim dilini konuşmak diyoruz. Burada Edirne’mizde bu konular hakkında öğrencilerimizi bilgilendirmeyi, bir nebze de olsa bilim hakkında meraklanmasını sağlamak ve sorularının cevaplarını nasıl bulabileceklerini göstermek istedik” dedi.

MERT ERİŞİKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.