Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

O DUVARLAR NEDEN YAPILIYOR?

Edirne Valisi Yunus Sezer, Meriç nehri kıyısına fore kazık sistemi ile örülen duvarların yıktırılmasının ardından bölgede yeniden yapımına başlanan gabion duvarların neden yapıldığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2023 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2023 14:14
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
O DUVARLAR NEDEN YAPILIYOR?

Edirne Valisi Yunus Sezer, Meriç nehri kıyısına fore kazık sistemi ile örülen duvarların Vali Kürşat Kırbıyık döneminde yıktırılmasının ardından bölgede yeniden yapımına başlanan gabion duvarlar ile ilgili açıklama yaptı.

Sezer, Meriç nehri üzerine inşa edilen enerji santralini ziyareti sırasında nehir kıyısına gabion duvar örülmesinin nedenlerinin sorulması üzerine cevap verdi. Sezer, nehir kıyısına duvar örülmesi projesinin Millet Bahçesi projesinden yarım kalan iş olduğunu söyledi.

Meriç nehri kıyısında Edirne eski Valisi Kürşat Kırbıyık döneminde yıktırılan fore kazıklı duvarların yerine yeniden gabion duvar örülmesinin nedeni sorulması üzerine cevap veren Sezer; “Millet Bahçesi projesi mahkeme ile durdurulmuş. Orada yapılan da Millet Bahçesi projesinin yarım kalan işinin yapılması. Kanunlarımız, yarım kalan işlerin tamamlanmasına müsaade ediyor. Onların tamamlanması ile ilgili su taşkınlarını önlemek üzere gabion duvar yapılıyor. Hem taşkın önleme, hem de peyzaj amaçlı bir proje. Millet Bahçesi’ni bütünleyici bir çalışma” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.