Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nazlıaka, Edirne’de kadınlarla buluştu

Yerel seçim çalışmaları kapsamında CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Edirne Belediye Başkan Adayı Filiz Gencan Akın’a destek vermek için Edirne’ye geldi ve Edirne’de bir restoranda kadın buluşması gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2024 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2024 17:16
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Nazlıaka, Edirne’de kadınlarla buluştu

Yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi partilerin genel merkezlerinden yereldeki adaylara destek ziyaretleri gelmeye devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıka, Edirne’ye gelerek Belediye Başkan Adayı Filiz Gencan Akın’a destek verdi.

Edirne’de bir restoranda gerçekleştirilen kadın buluşmasında konuşan Aylin Nazlıaka CHP olarak karar mekanizmalarında kadınların yer alma konusunda bazı eksikliklerin olduğunu görerek süreci parti yönetimiyle paylaştığını ve bunun sonucunda Filiz Gencan Akın’ın adaylığından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Nazlıaka; “Edirne’de bir şeyler oluyor. Edirne aslında eşitliğin, çağdaşlığın, Cumhuriyet’in, aydınlanmanın, ilericiliğin kenti. CHP olarak karar mekanizmalarında kadınların yer alma konusunda bazı eksikliklerimiz vardı. Ben de kadın kolları Genel Başkanı olarak ve aynı zamanda Aile Ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Gölge Bakan olarak bu tespitleri parti yönetimimizle paylaştım ve süreç bizi bu günlere getirdi. Sizlerin teveccühüyle, sizlerin onayıyla Edirne’yi bir kadın yönetecek, Filiz Başkan yönetecek. Edirne’yi bir kadın yönetecek ama nasıl bir kadın yönetecek bu da önemli. 2011’de imzalanan İstanbul sözleşmesi imzalanırken şu gözler elleri patlayıncaya kadar alkışlayan AKP’li milletvekillerini gördü. Ama bugün geldiğimiz noktada aynı AKP, İstanbul sözleşmesini fesih ediyor ve ne yazık ki aynı kadın arkadaşlarımız yine alkışlıyor. Şimdi biz bu kişilere samimi olarak eşitlik mücadelesi veriyorlar diyebilir miyiz? Biz iktidara ne kadar güçlü bir ses verirsek, gücümüzü ne kadar hissettirirsek, onların kadınlara yönelik bu dayatmalarını o kadar geri teptiririz. Onun için gün dayanışma günüdür, gün birlik beraberlik içinde olma günüdür, gün ben değil biz deme günüdür, gün Filiz Başkan’a destek olma günüdür” dedi.

“YÖNETİMİMİZ BOYUNCA KADINLAR GÜVENLE YÜRÜYECEKLER”

Kadın buluşmasında hayatının en özel anlarından birisini yaşadığını belirten Filiz Gencan Akın; “Seçim çalışmalarında bazı çok özel anlar var. Benim için de en özel anlardan bir tanesini şu anda yaşıyoruz. Genel Başkanımız, siz değerli kadınlarımız, şu anda bana umutla bakan gözleriniz çok değerli bir yerde olduğumuzu, sizlerle ne kadar güçlü olduğumuzu bana gösteriyor. Edirne’de çok büyük bir kadın devrimi oluyor ve bu devrimi hep beraber başarıyoruz. Bizleri sadece cinsiyetimizden ibaret sanıp güçsüz bilenler, yerimizi dört duvar arasına çizenler, şen kahkahalarımızdan rahatsızlık duyanlar, ev içi emeğimizi görmezden gelenler ve sokakta, meydanda işiniz yok diyenlere karşı hep vardık, hep var olacağız. Bana bu özgürlüğümü sunan bu cumhuriyete borcumu ödemeye geldim. Size söz veriyorum, yönetimimiz boyunca Edirne’nin her köşesinde huzur ve güvenle yürüyeceksiniz” ifadelerini kullandı.

“KADINLAR İSTERSE YAPARLAR”

Toplantıda konuşan CHP Edirne İl Kadın Kolları Başkanı, Kadın Kolları MYK Üyesi Çiğdem Gegeoğlu ise “Bizler ilk yola çıktığımızda, kadın mücadelesini konuşmaya başladığımızda hayal gibiydi ama bugün hayalimizi gerçekleştirdik. Bizler sizlerin gözlerindeki enerjiyi görünce geçen hafta itibariyle ‘Filiz Başkanım’ demeye başladık. Kadınlar isterse yaparlar” diye konuştu.

 ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.