Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Mübadelenin Ayak İzleri” Yayımlandı

Edirne’de Yerel Tarih Grubu’nun bir yıl önce düzenlediği toplantıda yayımlanacağı açıklanan mübadele kitabı, Lozan Mübadilleri Vakfı tarafından bastırıldı. 30 Ocak 1923’te imzalanan “Yunan ve Türk Halklarının Mübadelesine İlişkin Sözleşme ve Protokol” karikatürcü Semih Poroy’un çizgileri eşliğinde yayımlandı. Kitap, İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı’nda okuyucu ile buluşacak.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2024 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2024 17:33
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
“Mübadelenin Ayak İzleri” Yayımlandı

Edirne Yerel Tarih Grubu’nun 2023 yılı Ekim ayında “Mübadil Kent Edirne” başlığıyla düzenlediği toplantıda Lozan Mübadilleri Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Süleyman Mazlum tarafından yayımlanacağı açıklanan mübadele kitabı okurlarla buluşuyor.

Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı Salonu’nda düzenlenen toplantıda Edirne eski Belediye Başkanı ve Yerel Tarih Grubu Başkanı Göngör Mazlum ve Lozan Mübadilleri Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Süleyman Mazlum, mübadelenin Edirne’ye yansımaları ile mübadele sözleşmesindeki bazı maddeleri sunmuştular.

SÜLEYMAN MAZLUM 1 YIL ÖNCE AÇIKLAMIŞTI

Toplantıya Edirnesever karikatürcü Semih Poroy da katılırken; Süleyman Mazlum, konuşmasında sözleşme maddelerinin bir kitapta toplanacağını ve maddelere karikatürcü Semih Poroy’un çizgilerinin eşlik edeceğini açıklamıştı.

İSTANBUL TÜYAP KİTAP FUARI’NDA OKURLARA SUNULACAK

Sözleşmenin 19 maddeden oluşan metni, Poroy’un her bir madde için çizdiği 19 karikatürle 3 dilli bir kitap olarak “Mübadelenin Ayak İzleri” başlığıyla yayımlandı. Türkçe, Yunanca, İngilizce madde metinlerinin yer aldığı, Literatür Yayıncılık tarafından basılan kitaptaki karikatürler, 2023 yılının 1-2 Nisan tarihlerinde Lozan Mübadilleri Vakfı ve Yunanistan Küçük Asya Araştırmaları Merkezi ile Azınlık Grupları Merkezi’nin ortaklığı ve İstanbul Şişli Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen sempozyum sırasında “Mübadelenin Ayak İzleri” başlığıyla sergilenmişti. Sempozyumda sunulan bildirileri de kitaplaştıran Lozan Mübadilleri Vakfı, her iki kitabı 2-10 Kasım’da düzenlenecek olan İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı’nda okurların ilgisine sunacak.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.