Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Motosiklet Ehliyetine Talep Her Geçen Gün Artıyor

Havsa Filiz Sürücü Kursu Müdürü Hidayet Tımbıl, motosiklet ehliyetine olan talebin her geçen gün arttığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2024 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2024 10:27
Kaynak: ERGİN SÖZER
Motosiklet Ehliyetine Talep Her Geçen Gün Artıyor

www.batiekspres.com haber sitesine konuşan Havsa Filiz Sürücü Kursu Müdürü Hidayet Tımbıl bu yıl orta yaş kesiminin de A1-A2 ehliyete olan ilgisinin arttığını belirterek şunları dile getirdi:

“Her yaz olduğu gibi bu yazda gençlerimiz motorlu bisiklet (A1) Motosiklet (A2) sınıfı sürücü belgesine (ehliyet) olan talebinin yanında, geçtiğimiz yaz aylarında farklı olarak binek otomobili olan orta yaşlardaki insanlarımızın da motorlu bisiklet ve motosiklet ihtiyaçları arttıkça A1-A2 sınıfı sürücü belgelerine (ehliyet) talebi artıyor.

Öncelikle 125 cc'ye kadar motosikletleri kullananların A1, sürücü belgesi alacakların, 2008 doğumluların 16 yaşını, bitirmiş olmaları gerekmektedir. Yaşını, dolduran gençlerimizden başlayarak her yaşta motorseverlere eğitim veriyoruz. Sınavları başarı ile geçenler ise, sürücü belgelerine kavuşuyorlar.

Yine özellikle şehirler de motor motorlu bisiklet ve motosiklet kullanımının rahatlığı, park sorununun olmaması, pratik olması, yakıtın otomobillere göre tasarruflu olması motosiklet ve motorlu bisiklet kullanımın, cazip kılmaktadır. Bunlarla beraber son yıllarda her ekonomik bütçeye uygun motosikletlerin çeşitlerinde artış ve motosiklet derneklerinin artan faaliyetleri, talebin nedenlerindendir.

Motosiklet kullanmak özgürlük ve heyecan dolu bir deneyimdir. Ancak, bu keyifli deneyimi güvenli bir şekilde yaşamak için motosiklet sürücü belgesi (ehliyet) almak şarttır. Motosiklet sürücü belgesi gerekli sürüş bilgisine sahip olduğunu ve trafik Kurallarını bildiğinizi gösterir.

İyi bir eğitim almak motosikleti nasıl doğru ve güvenli biçimde kullanabileceğinizi öğrenmenizi sağlar. Ayrıca motorlu bisiklet ve motosiklet kullananların Koruma Başlığı (kask) ve koruma gözlüğü taşınması halinde yolcunun da koruma başlığı (kask) takması hem can güvenliğinin sağlanması hem de trafik cezası ödememek için önem arz etmektedir.

Bu nedenle biz eğitimciler olarak her ne kadar kullanımı rahat gibi görünse de, sürücülerin iyi bir eğitim ve bunun neticesinde sürücü belgelerini (ehliyet) almadan motosiklet ve motorlu bisikletlere binilmemesi gerektiği konusunda kendilerini uyarıyoruz.”

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.