Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mimarlar Sinan'ı andı

Edirne'de Mimar Sinan’ı anma günü nedeniyle tören düzenlendi

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2024 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2024 10:52
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Mimarlar Sinan'ı andı

Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği tarafından Mimar Sinan'ı anma günü nedeniyle Mimar Sinan'ın heykeli önünde anma töreni düzenlendi. Törene Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın’ın eşi İnanç Gönenç Akın, Mimarlar Odası Edirne Temsilcisi Atilla Ergin ve mimarlar katıldı.

“SAYGIYLA ANIYORUZ”

Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği Başkanı Atilla Ergin, "Ülkemizde 9 Nisan günü Türk ve dünya mimarlık tarihinde çok önemli bir yeri olan Mimar Sinan ve eserlerinin tanınması ve korunması için gerekli araştırma ve geliştirmeyi teşvik etmek amacıyla Mimar Sinan'ı anma günü olarak kutlanmaktadır Mimarlığı, çağdaş dünya tarafından da üstün evrensel değer olarak tanınan, eşsiz yapıtlarıyla dünya mimarlığına esin kaynağı olan büyük usta Mimar Sinan'ı ölümünün 436. yılında saygıyla anıyoruz Mimar Sinan'ın Anadolu'nun yanı sıra, Balkanlar'dan Yakın Doğu'ya geniş bir coğrafyada verdiği özgün eserlerle olgunlaştırdığı, toplumsal bir kültür öğesi olan yapı sanat ı ve fikirleri; ülkemizde mimarlık kültürünün temel taşlarını oluşturmuştur.

Sinan'ın eserleri; insanın yaratıcı dehasının başyapıtlar ve insanlık tarihinde dikkat çekici bir aşamanın seçkin örnekleri olarak UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmiştir. Milletimizin tartışmasız gurur duyduğu ortak bir değeridir. Bu bağlamda Edirne Mimarlar Odası olarak görevimiz, Mimar Sinan'ın kültürümüze ve uygarlık tarihine yapmış olduğu katkıları nedeniyle saygıyla anarken; onun gölgesinde yapacağımız çalışmalarda ona olan saygımızı, sevgimizi ve hayranlığımızı gelecek kuşaklara aktarmak adına, yönetmeliklerin bize tanıdığı imkanlardan maksimum faydalanarak, onun temsilcileri olduğumuzu ispatlamaktır” dedi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.