Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli Basketbol Takımı Edirne’de Hazırlanıyor

Edirne’de 2024 Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası’na hazırlanan Türkiye U17 Yıldız Erkek Milli Takımı ile Bulgaristan U18 Erkek Milli Takımı arasında antrenman maçı gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2024 21:02
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2024 21:02
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Milli Basketbol Takımı Edirne’de Hazırlanıyor

Edirne’de Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından 2024 Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası’na hazırlanan U17 Yıldız Erkek Milli Takımı ile Bulgaristan U18 Erkek Milli Takımı arasında Edirne Mimar Sinan Spor Salonu’nda antrenman maçı gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen antrenman maçına TBF Altyapı Erkek Milli Takımlar Koordinatörü Fikret Doğan, TBF, Altyapı Milli Takımlar Yetkilisi İbrahim Daloğlu, TBF Edirne İl Temsilcisi Gökhan Bilgin ve vatandaşlar katıldı. 

“ÇOCUKLARIMIZI DÜNYA ŞAMPİYONASINA HAZIRLIYORUZ”

Gerçekleştirilen karşılaşma hakkında bilgi veren Türkiye Basketbol Federasyonu Altyapı Milli Takımlar Yetkilisi İbrahim Daloğlu, “Bugün Edirne'de yer alan grubumuz bizim U17 Yıldız Milli Erkek takımımız. 2007 ve 2008 doğumlu sporculardan oluşmakta. 20 Mayıs'ta Çanakkale'de Dünya Şampiyonası hazırlık kampına başladık. Sonra 31 Mayıs'ta İstanbul'a dönerek İstanbul'da hazırlıklarımıza devam ettik. İstanbul'da Almanya'yla 2 tane dostluk maçı oynadık. Biz bunlara ikili temas diyoruz. Sonrasında Fransa'ya giderek Fransa U17 takımıyla 2 tane ikili temas maçı gerçekleştirdik ve bugün de Edirne'deyiz. Bulgaristan U18 takımı, yani 1 yaş büyük takımla şu anda karşılaşmaktayız. Maçlarımız 2 gün sürecek yani 13-14 Haziran'da oynuyoruz. Sonrasında tekrar İstanbul'a dönerek çalışmalarımıza devam edeceğiz. İstanbul’da Dünya Şampiyonası var. Çok önemli bir turnuva. Bütün ülkeler yani 5 kıtadan yaklaşık 16 ülkenin yer alacağı önemli bir kategoride yer alacağız, ev sahibi olarak. Oyuncularımızı buna hazırlıyoruz. 29 Haziran, 7 Temmuz tarihleri arasında Sinan Erdem ve Ahmet Cömert spor salonlarında başarılı bir turnuva geçirmeyi umuyoruz” dedi.

“EDİRNE’Yİ ÇOK SEVİYORUZ”

Edirne’yi çok sevdiklerini dile getiren Daloğlu, “Edirne'yi biz çok seviyoruz bütün Altyapı Milli Takımları olarak. Burada birçok gerek kampımızı yaptık. Maçlarımızı gerçekleştirdik. En son U16 Türkiye Şampiyonası burada gerçekleşti. Orada da çok önemli yeteneklerimiz var. Onların içinde değerli oyuncular U16 Yıldız Erkek Milli Takımıyla kampa girecekler. Edirne'yi sevdiğimiz için burada Bulgaristan'a bir ikili temas maçı yapmak istedik. Edirne'de bize çok güzel ev sahipliği yapıyor” ifadelerine yer verdi.

Bugün Türkiye U17 Yıldız Erkek Milli Takımı ile Bulgaristan U18 Erkek Milli Takımı arasında gerçekleşen karşılaşma Türkiye: 74, Bulgaristan: 49 olarak sona erdi.

Antrenman yarın sona erecek.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.