Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Millet Bahçesi’ne Giriş Ücretli Mi Olacak?

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, çalışmaları devam eden Millet Bahçesine girişlerin ücretli olacağını düşünmediğini belirterek “Türkiye’de Millet Bahçelerine girişler ücretli değil. Edirne’deki Millet Bahçesine de girişlerin ücretli olacağını düşünmüyorum” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2024 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2024 14:48
Kaynak: HİLAL PEKER
Millet Bahçesi’ne Giriş Ücretli Mi Olacak?

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne’de yapımı devam eden Millet Bahçesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Çalışmaları hızla süren Millet Bahçesi'nin halkın kullanımına sunulması için geri sayım sürerken, Aksal, bahçeye girişlerin ücretli olup olmayacağı konusundaki belirsizliklere açıklık getirdi.

Aksal, yaptığı açıklamada, Türkiye genelindeki diğer Millet Bahçelerinde olduğu gibi Edirne'deki Millet Bahçesi'ne de girişlerin ücretsiz olacağını düşündüğünü belirtti. Musabeyli Korusuna girişlerin ücretli olmasına vatandaşların tepki gösterdiği hatırlatılan Aksal, giriş ücretinin makul bir fiyat olduğunu ve alınan hizmetin bir bedeli olduğunu ifade etti.

“MİLLET BAHÇEMİZ ÇOK GÜZEL OLACAK”

Yapımı devam eden Millet Bahçesi hakkında konuşan Aksal; “Biz balkanların en güzel Millet Bahçesini Edirne’de yapıyoruz. Çünkü içinden 3 tane nehir geçen Dünya’da bilmiyorum başka bir şehir var mı? Millet Bahçemiz çok güzel olacak. Çalışmalar devam ediyor. Genel olarak bizim Türkiye’de Millet Bahçelerimize girişler ücretli değil. Onun için Edirne’de ki Millet Bahçesine de girişlerin ücretli olacağını düşünmüyorum. Bunu biz İl Özel İdaresi eliyle yapmıyoruz, valiliğimiz eliyle yapmıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız TOKİ eliyle yapıyoruz. Yine tabi ki takdir onlarından ama ben Millet Bahçesine girişin ücretli olacağını düşünmüyorum” dedi.

“HİZMETİN DE BİR BEDELİ VAR”

Aksal, Musabeyli Korusuna girişlerin ücretli olmasına gelen tepkiler hakkında; “Musabeyli Korusu, bayram süresince ciddi sayıda ziyaretçi ağırlamış. Tabi ki hepimizin gönlü istiyor ki aldığımız hizmetin hiçbir karşılığı olmasın. Ama hizmetin de bir bedeli var. Bakın oraya çok güzel bir koru yaptık. Ben önceki halini de biliyorum. Çöp içerisindeydi. Herkesin yediğini, içtiğini bıraktığı bir yerdi. İl Özel İdaremiz eliyle Sayın Valimizin başkanlığında orada çok kısa bir sürede inanılmaz güzel bir mesire alanı yaptık. Kişi başı 30 lira araç başı da 100 lira değerinde bir giriş ücreti var. Ama karşılığında giriyorsunuz. Çocuklar için aktivite yerleri, spor alanları, bisiklet yolları gibi tam gününüzü geçirebileceğiniz bir ortamda da bugün baktığımızda da 30 lira çok makul bir ücret. Bu hizmetin de bir bedeli var. Giden vatandaşlarla da konuşuyoruz. Temiz bir yere gitmekten, çöplerin toplanmasından, güvenlikçilerin olduğu bir alan olmasından vatandaşlar memnun. Arada şikayet eden birkaç kişi var ama eminim uzun vadede onlar da aldıkları hizmeti gördüklerinde şikayet etmeyecekler” diye konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.