Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mezuniyette Müjde: Teknik Bilimlere 2 Yeni Program

Trakya Üniversitesi Edirne Teknik Bilimler M. Y. O.’nun mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Mezuniyette konuşan Trakya Üniversitesi Edirne Teknik Bilimler M. Y O. Müdürü Dr. Öğr. Üyesi, Barış Özkapı, Robotik ve Yapay Zekâ Teknolojileri ve İnsansız Araç Teknikerliği programlarının Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu bünyesinde açılacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2024 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2024 18:25
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Mezuniyette Müjde: Teknik Bilimlere 2 Yeni Program

Trakya Üniversitesi Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun mezuniyet töreni Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene; Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Trakya Üniversitesi Edirne Teknik Bilimler MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi, Barış Özkapı, akademisyenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Program Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra Trakya Üniversitesi tanıtım filmi ve Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan Tabakoğlu’nun konuşması izletildi. Tabakoğlu, öğrencilere başarı diledi.

“ZULME SESSİZ KALMAYALIM”

Filistin hakkında konuşan Edirne Teknik Bilimler M. Y. O. okul birincisi Tuğba Delice, “Bizler burada hayatımızı idame ettirebiliyorken değil eğitim hakkı, yaşama hakkı dahi elinden alınan ve aylardır soykırıma maruz kalan Filistinli kardeşlerimizi de unutmayalım. Bu zulme sessiz kalmayalım” dedi.

“MEZUNLARIMIZIN ÇALIŞMA ORANI YÜZDE 70’LERİN ÜZERİNDE

Mezun öğrencilerin çalışma ve iş bulma oranlarını takip ettiklerine değinen Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, “Çağımızda her şey o kadar hızlı gelişiyor ki kendinizi sürekli yenilemeniz gerekiyor. Bizim çağımızda icat çıkarma bize diyorlardı ancak biz size icat çıkarın diyoruz. Sizlerden icatlar çıkarmanızı istiyoruz. Üniversite olarak öğrencilerimizin iş bulma süreleri ve çalışma oranlarını takip ediyoruz. Mezunlarımızın bu oranı yüzde 70’lerin üzerinde olduğunu büyük bir memnuniyetle belirtmek isterim” ifadelerine yer verdi.

İNSANSIZ ARAÇ TEKNİKERLİĞİ PROGRAMINA 30 KONTENJAN

Programda konuşan Trakya Üniversitesi Edirne Teknik Bilimler M. Y O. Müdürü Dr. Öğr. Üyesi, Barış Özkapı, “Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu toplamda 10 bölüm, 14 teknik program ile eğitim öğretim hayatını sürdüren ön lisans eğitimi veren bir meslek yüksek okuludur. Bölgemizin ve üniversitemizin en köklü meslek yüksek okullarından biridir. Burada sizlerle heyecan verici bir haberi paylaşmak istedim. Çağrımızın getirdiği ihtiyaçlar sonucu yeni programlara ihtiyaç duyulmuş ve bu kapsamda Yüksek Öğretim Kurumu tarafından belirlenen bazı üniversitelerde 12 ön lisans programının açılmasına karar verilmiştir. Bu programların ilk defa açılacağı sayılı üniversitelerden biri de Trakya Üniversitesi'dir. Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu bünyesinde robotik ve yapay zekâ teknolojileriyle insansız araç teknikerliği programları 30 kontenjanla öğrencilerini beklemektedir. Üniversitemizi ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim” şeklinde konuştu.

KEPLER HAVAYA ATILDI

Törende konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödül takdimi gerçekleştirildi. Daha sonra programlardaki öğrencilere staj imkânı sağlayan kurumlara teşekkür belgesi verildi. Ardından sahneye davet edilen akademisyenler, öğrencileri tek tek tebrik ederek mezuniyet belgelerini takdim ettiler. Öğrencilerin meslek andı ile devam eden tören, mezuniyet keplerinin atılması ile sona erdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.