Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mezuniyet Törenine İsrail Protestoları Damga Vurdu

Trakya Üniversitesi Edirne Sosyal Bilimler MYO’nun mezuniyet törenine İsrail protestoları damga vurgu. MYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, Filistin’de soykırım yapan İsrail’i konuşmasında kınarken; bazı öğrenciler de sahneye İsrail’i protesto eden dövizlerle çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2024 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2024 13:34
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Mezuniyet Törenine İsrail Protestoları Damga Vurdu

Trakya Üniversitesi Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun (MYO) mezuniyet töreni bugün gerçekleştirildi.

Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törene; Trakya Üniveresitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, akademisyenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, Edirne Belediye Bandosu konser verdi. Konserin ardından törende okul birincisi Şeyma Akgül, öğrenciler adına konuşmasını gerçekleştirdi. Akgül, akademisyenlere, velilere ve öğrencilere teşekkür etti.

“KATİL İSRAİL’İ KINIYORUM”

Akgül’ün konuşmasının ardından törende MYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa Hatipler konuşma yaptı. Hatipler, konuşmasında mezun olan öğrencileri ve velileri tebrik ederken; Filistin’de onbinlerce insanı öldürerek katliam yapan İsrail devletini kınadı. Hatipler; “Sözlerime, annesinin cansız bedenini gördüğünde, ‘O benim annem. Onu saçlarından tanıdım. Seni saçlarından tanıdım anne’ diye feryat eden Filistinli kız çocuğunun şahsında, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de Filistinlilere soykırım uygulayan ve 35 bini aşkın Filistinliyi katleden, katil İsrail’i kınayarak başlamak istiyorum. Unutulmasın ki zulüm hiçbir zaman ilelebet payidar olmamıştır ve bu İsrail’in zulmü de inşallah İsrail ile birlikte tarih sahnesinden yok olup gidecektir” dedi. Hatipler’in sözleri katılımcılardan yoğun alkış aldı.

BAŞARI ÖDÜLLERİ VE PLAKETLER TAKDİM EDİLDİ

Hatipler’in konuşmasının ardından törende bir konuşma da Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer yaptı. Zafer, mezun olan öğrencileri ve velilerini tebrik ederken; akademisyenleri de emeklerinden dolayı kutladı. Zafer’in konuşmasının ardından törende, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun video mesajı gösterildi. Tabakoğlu’nun mesajının ardından törende akademik idari personel başarı ödülleri kapsamında plaket takdimi gerçekleştirildi. Törende ayrıca MYO programlarında dereceye giren öğrencilere de plaket ve ödülleri takdim edildi.

İSRAİL’İ PROTESTO EDEN DÖVİZLERLE SAHNEYE ÇIKTILAR

Plaket ve ödüllerin takdiminin ardından törende MYO’daki bölüm ve programlardan mezun olan yaklaşık 450 öğrenci sahneye davet edildi. Programlardaki akademisyenler tarafından tek tek tebrik edilen öğrencilere mezuniyet belgeleri verilirken; sahneye çıkan bazı öğrencilerin ellerindeki dövizlerle İsrail’i protesto etmesi dikkat çekti. Öğrenciler, sahnedeki yerlerini almalarının ardından sahne önünde “Üzerimizde büyük emeği olan ailelerimize sonsuz teşekkürler” yazılı pankart açılırken; birlikte Duman’ın “Senden Daha Güzel” adlı şarkısı seslendirildi. Öğrenciler daha sonra keplerini atarak mezun olmalarını coşkuyla kutladılar.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.