Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meriç’teki yapboza çimento kaplama

Edirne’de 3 Nehir 1 Şehir Projesi kapsamında kıyı ve yatağında çeşitli projelerin hayata geçirildiği, bazılarının ise yıkılarak yeniden yapıldığı Meriç nehrinin kıyısında 2 hafta önce gerçekleştirilen çalışma ile üst bölümü yıkılan duvarların üstü çimento ile kaplanmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2023 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2023 18:08
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Meriç’teki yapboza çimento kaplama

Edirne’de dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Valiliği ziyareti ile açıklanan ve temeli 2021 yılında atılan 3 Nehir 1 Şehir Projesi’nin hayata geçirildiği Meriç nehrinde çalışmalar devam ediyor.

Nehir kıyılarının fore kazıklı beton duvarlarla çevrilmesinden Arşimet türbinli elektrik üretim tesisi ile oturma ve mangal bölümlü rekreasyon alanlarına kadar birçok çalışmanın gerçekleştirildiği Meriç nehrinde, yaklaşık 2 hafta önce Protokol Evi’nin bulunduğu sırada yer alan beton duvarın üst bölümü gerçekleştirilen çalışma ile yıkıldı.

ÖNCE ÜST BÖLÜMÜ YIKILDI, ŞİMDİ ÇİMENTO İLE KAPLANIYOR

Meriç nehrini adeta kanala dönüştüren ve taşkın riskini azaltacağı iddia edilen duvarların üst bölümünde yapılan yıkım çalışması, Edirne’de şaşkınlığa sebep olurken; vatandaşların, ‘Meriç nehri yapboza döndü’ yorumlarına neden oldu. Yıkım çalışmasının ardından geriye fore kazıklı beton duvarların bir bölümü kalırken; bölgede yeni bir çalışma daha başladı. Çalışmada, yıkımdan geriye kalan duvarların üzerine çimento dökülerek kaplanması dikkat çekti Duvarların üst bölümünün yıkım çalışmasının ardından yeniden çimento ile kaplanmasının nedeni ise bilinmiyor.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.