Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Meriç’te Taşımacılık Yapılıyordu”

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından Prof. Dr. Gönül Cantay’ın eşliğinde Edirne ve Edirne’nin Tarihi Topoğrafyasının Oluşumu isimli konferans gerçekleştirdi. Cantay tarihte Meriç Nehri’nde taşımacılık yapıldığını ve limanların bulunduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2024 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2024 09:54
Kaynak: MERT ERİŞKİN
“Meriç’te Taşımacılık Yapılıyordu”

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından tarih konferanslarının 6’ncısı düzenlendi. Düzenlenen konferansta Prof. Dr. Gönül Cantay Edirne ve Edirne’nin Tarihi Topoğrafyasının Oluşumu konulu bir konferans verdi.

Konferansa Trakya Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurten Çetin, Prof. Dr. Gönül Cantay, tarih ve sanat tarihi bölümü öğrencileri, akademisyenler ve konuya ilgi duyan emekli öğretim üyeleri katıldı.

AMAÇ ÖĞRENCİLERİN EDİRNE’Yİ TANIMASI

Düzenlenen konferans hakkında bilgi veren Trakya Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurten Çetin, “Özellikle alanında uzman akademisyenler tarafından Edirne tarihini askeri, sosyal, ekonomik ve kültürel açıdan aydınlatılmasına katkıda bulunmak temel gayemizdir. Şehir halkıyla yani Edirne halkıyla üniversiteyi birleştirmek, öğrencilerimizin şehri tanımaları, Osmanlı Devleti'ne 92 yıl başkentlik yapmış ve Osmanlı’dan cumhuriyete uzanan süreçte çok önemli görevler üstlenen Edirne’yi tanımalarını sağlamaktır. Bundan sonra öğrencilerimizin yapacakları araştırmalarda kolaylıklar sağlamak ve onlara araştırma yapabilecekleri konularla ilgili bilgiler vermek temel hedef olarak belirlenmiştir” dedi.

“MERİÇ’TE 32 KİLOMETRE LİMAN YERLERİ VARDI”

Meriç Nehri hakkında konuşan Prof. Dr. Gönül Cantay, “Meriç’in deltası büyük bir deltadır. Meriç Edirne’ye varıncaya kadar liman yerleri vardı. Bu liman yerleri 32 kilometreydi. Ege, Akdeniz ve Batı Anadolu’dan gelen mallar doğrudan doğruya Meriç içerisinden aktarılarak gelebiliyordu. Taşımacılık yapılabiliyordu. Mallar ilk olarak Edirne’ye geliyor, Edirne’den karayoluna geçip Karadeniz’e ulaşıyordu” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.