Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meriç’te oluşan beyaz tabaka ne?

Edirne’nin Meriç nehrinde oluşan beyaz renkli köpüğe benzeyen tabaka, vatandaşları tedirgin etti. Cemil Onur, tabakadan numune alırken; Edirne Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’ne seslendi.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2023 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2023 14:56
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Meriç’te oluşan beyaz tabaka ne?

Türkiye’nin Yunanistan ile sınırını oluşturan ve Edirne’nin en önemli nehirlerinden biri olan Meriç nehrinde ortaya çıkan köpüğe benzer bir madde, vatandaşları tedirgin etti.

Meriç nehrinin Kirişhane bölgesinde suyun üzerindeki beyaz tabakayı fark eden vatandaşlardan Cemil Onur, sudan numune alarak Edirne Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne ulaştıracağını söyledi. Onur, beyaz tabaka ile her ay 3-4 kez karşılaştığını belirterek, araştırılması için yetkililere seslendi.

“NEREDEN GELDİĞİ BELLİ DEĞİL”

Onur, Batı Ekspres’e yaptığı açıklamada, tüm Edirnelileri çevreye duyarlı olmaya davet ederek; “Bu tabaka, yağa benzeyen beyaz bir köpük türü bir şey. Nereden geldiği belli değil. Yetkililerden bunun araştırılmasını istiyorum. Buradan numune aldım. Numuneleri Edirne Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne teslim edeceğim. Gerekli çalışmanın yapılarak bunun kaynağının araştırılması, zararlı olup olmadığının tespit edilmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

“BAZEN DAHA YOĞUN OLUYOR”

Meriç nehrinde ayda 3-4 kez beyaz tabaka ile karşılaştığını söyleyen Onur; “Hatta bazen daha yoğun oluyor. Bir metre çapında tabakalar oluyor. Ne olduğunu merak ediyoruz. İnşallah kötü bir atık değildir. Meriç nehrinin temizliği konusunda duyarlı olmalıyız” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.