Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MERİÇ’TE NE OLUYOR?

Edirne’de 3 Nehir 1 Şehir Projesi kapsamında kıyı ve yatağında çeşitli projelerin hayata geçirildiği, bazılarının ise yıkılarak yeniden yapıldığı Meriç nehrinde bugün yeni bir çalışmanın yapılması dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2023 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2023 18:05
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
MERİÇ’TE NE OLUYOR?

Edirne’de dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Valiliği ziyareti ile açıklanan ve temeli 2021 yılında atılan 3 Nehir 1 Şehir Projesi’nin hayata geçirildiği Meriç nehrinde bugün yeni bir çalışmanın daha yapılması dikkat çekti.

Nehir kıyılarının fore kazıklı beton duvarlarla çevrilmesinden Arşimet türbinli elektrik üretim tesisi ile oturma ve mangal bölümlü rekreasyon alanlarına kadar birçok çalışmanın gerçekleştirildiği Meriç’te, bugün Protokol Evi’nin bulunduğu sırada yer alan beton duvarın üst bölümünün yıkılmaya başlandığı görüldü.

DUVARLARIN ÜST BÖLÜMÜ YIKILIYOR

Nehirde daha önce de DSİ ve Trakya Üniversitesi Sosyal Tesisleri’nin bulunduğu kıyıdaki beton duvarlar, dönemin Valisi Kürşat Kırbıyık döneminde yıktırılmıştı. Kırbıyık’ın görevini tamamlamasının ardından yıkılan duvarların yerine yeniden gabrion sistemli duvar örülmesi çalışması başlatılmıştı. Bugün ise nehrin Protokol Evi sırasında iş makineleri ile gerçekleştirilen çalışma dikkat çekti. Çalışma sırasında nehir kıyısına örülen duvarların üst bölümü yıkıldı. Bölgede daha önce de mangal bölümlü oturma grupları bulunuyordu. Oturma grupları da yapımının ardından kaldırılırken; Arşimet türbinli elektrik üretim tesisi çalışması başlatılmıştı. Elektrik üretim tesisi, yapımının ardından hasar alarak çalışamaz hale gelmişti. Edirne Valisi Yunus Sezer, tesiste basın mensuplarına yaptığı açıklamada, projenin revize edileceğini söylemişti.

NEDEN YIKILIYOR?

Nehir üzerinde gerçekleştirilen birçok çalışma, tamamlanmasının ardından kaldırılması ya da hasar alması ile halk ve sivil toplum örgütlerinin dikkatini çekiyor. Protokol Evi sırasındaki beton duvarların üst bölümünde gerçekleştirilen yıkım çalışmasının neden yapıldığı ise bilinmiyor. Beton duvarların üst bölümünde gerçekleştirilen çalışmanın yanı sıra nehir yatağında da elektrik üretim tesisinin ön bölümüne suyun belirli bir bölümden geçişi için nehir kumundan yol yapıldığı görülüyor.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.