Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meriç’te Kurtuluş Bayramı coşkuyla kutlandı

Meriç ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümü törenlerle kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2023 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2023 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Meriç’te Kurtuluş Bayramı coşkuyla kutlandı

Edirne’nin Meriç ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümü törenlerle kutlandı. Kutlamalar 09.30’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Törenler, hava muhalefeti sebebiyle Meriç Belediyesi Konferans Salonu’nda devam etti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden törende Meriç Kaymakamı Özgü Özen, öğrencilerin ve ilçe halkının bayramını kutladı.

Edirne Valisi Yunus Sezer ile Edirne Milletvekillerinin günün anlam ve önemini belirten mesajlarının okunduğu törende, Meriç Belediye Başkanı Erol Dübek tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. İlçenin düşman işgalinden kurtuluşu ile ilgili şiirler ise Subaşı Ortaokulu öğrencileri tarafından okundu.

GEÇİT TÖRENİ İLE SONA ERDİ

Subaşı Şehit Mehmet Aydın Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı folklor gösterisi ile devam eden törende Edirne Belediye Bandosu geçit töreni düzenlendi. Geçit töreninin ardından kutlama programı sona erdi.

HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.