Meriç, partisinin lideri Ümit Özdağ’ın 40 gündür tutuklu olmasını eleştirerek, “Bir yanda ülkenin güvenliği için mücadele eden bir isim cezaevinde tutulurken, diğer yanda eli kanlı terörist Abdullah Öcalan’ın mektuplarının servis edilmesi kabul edilemez” dedi.
Meriç yaptığı açıklama şunları dile getirdi:
“Böyle bir tablo, bu millete ihanetin nasıl sistematik hale getirildiğini gözler önüne seriyor. Yıllarca bölücü terörle mücadele etmiş, ülkemize yönelik tehditlere karşı durmuş bir isim cezaevinde tutulurken, devlete karşı baş kaldırmış, nice kahraman askerimizi, polisimizi, öğretmenimizi, doktorumuzu şehit etmiş, bebekleri katletmiş bir teröristin mesajlarına alan açılması, bu mektuptan medet umulması akıl ve vicdan ile bağdaşamaz Öcalan’ın son mektubu, geçmişte yaşanan adı ‘Çözüm’ özü ‘İhanet Sürecini’ tekrar hortlatma girişimidir.
Sözde adı "Çözüm süreci" olan, devletimizin zaafa uğratıldığı, teröristlerin palazlandığı, hendeklerin kazıldığı, şehirlerin silah deposuna çevrildiği dönemden ders alınmadı mı? ‘İhanet süreci’ olarak anılması gereken o dönemin sonuçlarını hep birlikte yaşamadık mı? Tarihin yeniden değil hataların yeniden tekerrür ettiği bir dönemle yeniden karşı karşıyayız. Bu mektubun kamuoyuna servis edilmesi, devletin gücüne ve milli iradeye yapılmış bir hakarettir. Teröristlerin propaganda yapmasına izin veren, onların mesajlarını tartıştıran anlayış, aslında bölücülüğe çanak tutmaktadır. Oysa devlete karşı isyan etmiş, binlerce insanın katili olmuş bir teröristin mektubunun yeri ve değeri en fazla çöplüktür! Diğer yandan, Ümit Özdağ’ın tutukluluğu 40. gününe girmişken, bu sürecin hukuki gerekçeleri kamuoyunu tatmin etmemektedir.
Sadece ve sadece milletin çıkarlarını savunan, sınır güvenliğini öncelik haline getiren, terörle mücadelede kararlı bir siyasetçi cezalandırılıyorsa burada büyük bir çarpıklık var demektir. ‘Hainler korunuyor, vatanseverler cezalandırılıyorsa, bu sistem nereye gidiyor?’ Teröristlere alan açanlara, ihanet sürecini canlandırmaya çalışanlara teröre hem sahada hem masada hem de mecliste alan açmaya, kendi çıkarlarını memleketin çıkarlarından üstün tutanlara karşı uyanık olmak zorundayız. Bu millet, ihaneti de, ihanetin kimlerden geldiğini de unutmaz! Türkün hafızası var.”
HABER MERKEZİ
Kaynak: Haber Merkezi