Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Meriç Nehri, Avrupa’nın En Güzel Parkurlarından”

Edirne’de gerçekleştirilen Gençler Türkiye Kürek Şampiyonası’nın sona ermesiyle açıklamalarda bulunan Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, “Meriç Nehri parkuru, Avrupa'nın en güzel parkurlarından bir tanesi” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2024 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2024 12:54
Kaynak: MERT ERİŞKİN
“Meriç Nehri, Avrupa’nın En Güzel Parkurlarından”

Türkiye Kürek Federasyonu, Edirne Valiliği ve TED Edirne Koleji destekleriyle Meriç Nehri’nde gerçekleştirilen Gençler Türkiye Kürek Şampiyonası’nın final müsabakalarının sona ermesinin ardından Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, basın mensuplarına açıklama yaptı.  

Ertürk, organizasyonun çok güzel tamamlandığını, Meriç Nehri parkurunun değerlendirmeye kapalı olduğunu vurguladı. Paralimpik sporcuların da ilk defa bu müsabakalara katıldığını belirten Ertürk, “Onların sarf ettiği emek bizim için çok daha değerli. Onlar bir sürü insana umut oluyorlar” ifadelerine yer verdi.

“MUHTEŞEM BİR ORGANİZASYON OLDU”

Ertürk, “Yarışlarımızı muhteşem bir organizasyonu tamamladık. Katılan bütün ekipleri, bütün kulüpleri tebrik ediyorum. Kupa alanları ayrıca tebrik ediyorum performanslarından ötürü. Gerçekten muhteşem bir organizasyon oldu. Havası şartları çok güzel. Bizimki doğa sporu biliyorsunuz. Yani her zaman hava ve su bizim için çok önemli. Dereceler çok güzel çıktı. Biz de tabii böyle daha motive olduk. Eminim burada bir ay sonra Balkan şampiyonu olacak bir ekip. Şu an hepsi yarıştı. Farklı formalar altında yarıştılar ama hepsi ay yıldız altında birleşip bayrağımızı göndere çektirecekler. Bir hafta öncesinde de büyük abileri U23 Avrupa Şampiyonası'nda burada yarışacak. Heyecanla o yarışları bekliyoruz. Ulusal yarışlarımızı tamamladık. Muhteşem şampiyonalar oldu. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve kupa alan Şişecam olmak üzere bütün ekiplerimizi burada emekleri için tebrik ediyorum” dedi.

“İLK DEFA PARALİMPİK SPORCULARIMIZ YARIŞ ÇEKTİ”

Paralimpik sporcular hakkında konuşan Ertürk, “Tarihimize ilk kez paralimpik sporcularımız burada yarış çektiler Türkiye'de. Tabii bunu hayal etmek ayrı ama burada somut bir şeye dönüşmesi çok ayrı. Buradan ekibimiz Paris'e gidecek da umuyoruz ki ve bugün 920’li derece çektiler. Bu derece A final için yeterli. Bu performanslarını orada tekrarlayacaklarını düşünüyorum. İnanılmaz emek sarf ediyorlar. 2 sporcumuz var. 2 çifte de çekecekler. Onların sarf ettiği emek bizim için çok daha değerli. Onlar bir sürü insana umut oluyorlar. Bana Türkiye'nin her yerinden engelli vatandaşlarımız mesaj atmaya başladı. Nasıl başlayabiliriz, nasıl çekebiliriz? Biz de olimpiyata gitmek istiyoruz. Gerçekten çok gurur verici bir olay. Onları burada hepsinin alınlarından öpüyorum” ifadelerine yer verdi.

“EN ÜST SEVİYE BÜTÜN YARIŞLAR YAPILABİLİR”

Meriç Nehri Parkuru hakkında açıklama yapan Ertürk, “Meriç Nehri parkurunun bence değerlendirilecek bir yanı kalmadı. Meriç Nehri parkuru, Avrupa'nın en güzel parkurlarından bir tanesi. Burada en üst seviye bütün yarışlar yapılabilir. Hakem heyeti de geldi Avrupa'dan herkes hayran kaldı. Ama daha değerlisi halktan insanlar gelip burada ya çok güzel bir şey olmuş. Gözlerimiz yaşardı diyorlar. Dedelerimiz, babaannelerimiz gelip burada izlemek için burayı yoruldular. O kadar mutlu oluyorum ki yani buraya böyle bir şey kazandırmak bizim için de gurur kaynağı” şeklinde konuştu.

“AVRUPA’DAN 23 ÜLKE KATILACAK”

Gerçekleştirilecek olan Avrupa ve Balkan Şampiyonaları hakkında konuşan Ertürk, “İlk organizasyonumuz Avrupa Şampiyonası ertesi hafta da Balkan Şampiyonası. İkisi de burada yapılacak. Gelen çoğu ülke zaten bir hafta hiç Edirne'den çıkmadan hatta bir hafta önce geliyorlar. İki hafta boyunca burada kalacaklar. Avrupa'da şu an 23 ülke oldu katılacak. 400’e yakın sporcu var. Avrupa'nın en iyileri. Bunları izlemek ayrı bir keyif olacaktır Balkan Şampiyonası her yıl Balkan ülkelerinin birinde sırayla düzenleniyor. Biz son 4 yıldır her zaman Balkan'ı domine ettik. Erkeklerde ve kadınlarda. Bu yıl da bu bozulmayacak” sözlerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.