Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Merdiven altı çikolataya dikkat!

Edirne’de bir çikolata firması sorumlusu Elif Saraç, bayram öncesi merdiven altı çikolata için uyarılarda bulunarak “Vatandaş içeriği kalitesiz çikolatayı fiyatından. tadından ayırt edebilir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2024 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2024 11:17
Kaynak: HİLAL PEKER
Merdiven altı çikolataya dikkat!

Edirne’de bir çikolata firmasında sorumlu olan Elif Saraç, Ramazan Bayramı öncesi merdiven altı üretilen ve piyasaya sürülen çikolata için vatandaşları uyardı. Vatandaşın, içeriği kalitesiz çikolatayı fiyatından ve tadım yaptığında ayırt edebileceğini söyleyen Saraç, bayramda ucuza kaçıp sağlıksız çikolata tüketiminden kaçınılması gerektiğini ifade etti.

Saraç, sağlığın ön planda tutulması gerektiği ve kalitesiz ürünlerden kaçınılması gerektiğini söyledi.

“KALİTELİ ÇİKOLATA ZATEN YENDİĞİNDE KENDİNİ FARK ETTİRİYOR”

Kaliteli çikolatanın yendiğini zaman kendini fark ettirdiğini söyleyen Saraç; “Vatandaş sağlığı için dikkat etmeli. 10 tane çikolata yemektense bir tane yiyelim mantığıyla kaliteli ve düzgün çikolata yemelerini öneriyoruz. Vatandaş içeriği kalitesiz çikolatayı fiyatından ayırt edebilir. Toplum olarak biraz ucuza kaçmayı seviyoruz ama sağlımız için bence kesinlikle ucuza kaçmamalıyız. Çikolataya yağ, şeker ve süt gibi ürünler kullanılıyor. Gidip bir kiloluk çikolataya 2 kilo süt kullanması gerekiyorsa yarım kilo sütle suyu karıştırarak çikolata elde edecektir. Şeker yerine glikozu kullananlar var. Keza baklavada da yaşanan bir durum bu. Bizim vatandaşımız merdiven altında, kısa yoldan kar etmeyi, ucuza kaçmayı seviyor. O anda sağlığımızı değil cebimizi düşünüyoruz. Deneme imkanı veren yerlerde tadım yapsınlar, kaliteli çikolata zaten yendiğinde kendini fark ettiriyor. Zaten eskisi gibi bayramlaşma kültürümüz de kalmadı. En azından kendi sağlıkları için yarım kilo kaliteli çikolata almayı tercih edebilirler” diye konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.