Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Melis Hüseyin’den Nakil ve YKS Süreci Hakkında Önemli Bilgiler

Rehber Öğretmen Melis Hüseyin, LGS nakilleri ile YKS süreciyle ilgili Batı Ekspres’e konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2024 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2024 17:09
Kaynak: ERGİN SÖZER
Melis Hüseyin’den Nakil ve YKS Süreci Hakkında Önemli Bilgiler

Doğru Cevap Rehberlik Servisi Rehber Öğretmeni Melis Hüseyin, 17 Temmuz itibarıyla LGS tercih sürecinin tamamlandığını ve kazanan okulların 22 Temmuz'da açıklanmasının beklendiğini söyledi.

Hüseyin www.batiekspres.com haber sitesine yaptığı açıklamada Nakil ve YKS süreçleri hakkında önemli bilgiler paylaşıldı.

Hüseyin açıklamasında şunlara yer verdi:

“Değerli velilerimiz ve sevgili öğrencilerimiz ile 17 Temmuz Çarşamba günü 17.00 itibari ile LGS tercih sürecinin sonuna geldik. Öğrencilerimizin yeni eğitim hayatlarına adım atmak için gidecekleri liselerin, 22 Temmuz Pazartesi günü sabah saatlerinde açıklanmasını beklemekteyiz. Öğrencilerimiz, kazandıkları okulları meb.gov.tr adresinden görebileceklerdir. Bu noktada özellikle değinmek isterim ki, istedikleri okullara yerleşemeyen öğrencilerimiz için, 22 Temmuz tarihinde 1. Nakiller, 29 Temmuz tarihinde ise 2. Nakiller gerçekleştirilirken, öğrencilerimiz e-okul üzerinden tekrar tercih yapabileceklerdir. Yapılan yeni tercihlerin ise aynı şekilde mutlaka bir ortaokulda onaylatılması gerekmektedir. Nakil tercihi yapan öğrencilerimizin yerleştikleri ilk okulda kayıtları korunacak olup, hak kaybı yaşanmayacaktır. Bu yüzden tekrar denemek isteyen öğrencilerimizin gönül rahatlığı ile nakillerde tekrar şanslarını deneyebileceklerini belirtmek isterim.

Sonuç her ne olursa olsun, kıymetli çocuklarımız bugün hedeflerini tutturamamışlarsalar da bunun henüz bir başlangıç olduğunu, asıl önemli olanın YKS süreci olduğunu unutmamalıdırlar. Bu doğrultuda LGS sürecinde yapılan bir hata varsa, aynı hatanın YKS sürecinde de yapılmaması, parlak bir geleceğin anahtarı olacaktır. Planlı ve programlı bir eğitim hayatı geleceğe açılan en önemli köprüdür.

Sevgili öğrencilerimize yeni eğitim hayatlarında başarılar dilerken, 2025 yılında LGS’ye girecek tüm adayların şimdiden planlı çalışarak hayallerine koşacak hedefler belirlemelerini önemle tavsiye ediyorum."

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.