Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mekke'nin Fethi ve Kudüs programı düzenlendi

Edirne İl Müftülüğü, Trakya Üniversitesi Türkan Sabancı Kültür Merkezi'nde Mekke'nin Fethi ve Kudüs programı düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 31.12.2023 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 31.12.2023 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
Mekke'nin Fethi ve Kudüs programı düzenlendi

Edirne İl Müftülüğü, Mekke'nin Fethi ve Kudüs programı düzenledi. Trakya Üniversitesi Türkan Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Diyanet Akademisi İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Dr. Abdurrahman Akkuş, konuşmacı olarak katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunması ile başlayan programın açılış konuşmasınnı İl Müftüsü Hasan Başoğlu yaptı. Başoğlu, konuşmasında Mekke’nin şehirlerin kalbi olduğunu söylerken; “Bizim de kalbimizdedir. Bugün siz böyle olduğunu buraya gelerek gösterdiniz. Programın tertibinde, geri planda büyük bir emek var. Bu vesileyle emek veren hocalarımıza buradan huzurlarınızda teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“MEKKE DÜNYANIN BAŞKENTİDİR”

Başoğlu’nun konuşmasının ardından Daire Başkanı Dr. Abdurrahman Akkuş, sunumunu gerçekleştirdi. Mekke’nin dünyanın başkenti olduğunu söyleyen Akkuş; “Mekke şehirlerin anasıdır. Dünyanın başkentidir. Kıblemiz Kâbe’nin şehridir. Bununla birlikte ilk kıblemiz Kudüs, tüm dinler için her zaman önemini korumuş bir şehirdir. Bugün hepimize Kudüs konusunda özetle şu üç şeyi yapmak düşer; bunların birincisi bilmektir. Her Müslüman namazı, orucu bilir gibi Kudüs'ü bilmelidir. İkincisi anlatmaktır. Her Müslüman her yerde Kudüs'ü anlatmalıdır. Üçüncüsü tanıtmaktır. Her türlü ortamda Filistin ve Kudüs çeşitli yönleriyle tanıtılmalıdır. Bu üç şeyi yaparsak Kudüs hakkında belli bir şuur seviyesine ulaşabiliriz” dedi.

İLAHİ, EZGİ VE MARŞLAR SESLENDİRİLDİ

Akkuş’un sunumunun ardından programda İl Müftülüğü İlahi Korosu tarafından ilahi, ezgi ve marşlar seslendirildi. Programda ayrıca Kudüs ve Mekke ile ilgili sorulan sorulara doğru cevap veren 10 kişiye hediyeler verildi. Program, katılımcılara ikramlar verilmesi ile sona erdi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.