Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mecliste Ocak ve RES Tepkisi

İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, Edirne’nin Elçili köyündeki vatandaşların kum ocağına karşı şikâyetlerini dile getirdi. Uzunköprü İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Üstün ise Çalıköy’de birinci sınıf tarım arazine planlanan RES projesine tepki göstererek; “Devletimiz, Çakmak barajı sulama projesi kapsamında milyonlarca lira yatırarak orasının boru hattı döşeme işlerini bitirmişti” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2024 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2024 13:15
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Mecliste Ocak ve RES Tepkisi

Edirne İl Genel Meclisi’nin bugün düzenlenen toplantısında Edirne merkeze bağlı Elçili köyündeki kum ocağı ile Uzunköprü ilçesine bağlı Çalıköy’de planlanan Rüzgâr Enerji Santrali (RES) projesi gündem oldu.

İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, Elçili köyündeki vatandaşların, kum ocağına karşı şikâyetlerini dile getirirken; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Genel Meclisi Sözcüsü ve Uzunköprü İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Üstün de Çalıköy bölgesine planlanan RES’lere tepki gösterdi.

“KAZALAR OLMAYA BAŞLAMIŞ”

İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Gegeoğlu da Elçili köyündeki vatandaşların, bölgedeki kum ocağından şikâyetçi olduğunu söyleyerek; “Oradaki kum ocağında kumların yıkandıktan sonra yeterince süzülmesi beklenmediği için kamyonlardan süzülüyor ve köy yollarımıza dökülüyor. Geçtiğimiz günlerde ne yazık ki motosikletli gençlerimizden kaza yapanlar olmuş. Kum ocağı ile ilgili de bir çalışma yapalım. Gerekli önlemleri alması yönünde de müdahale edelim. O suyun süzülmesini bekletmesi gerekiyor. Köyün içinde su gidiyor ama kum kalıyor. Bu yüzden de kazalar olmaya başlamış” ifadelerini kullandı

“BİRİNCİ SINIF TARIM ARAZİLERİMİZİ KORUMALIYIZ”

CHP İl Genel Meclisi Sözcüsü ve Uzunköprü İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Üstün, Uzunköprü’nün Çalıköy’de kurulmak istenen RES’lere tepki göstererek; “Uzunköprü’de Çalıköy, Eskiköy, Hürriyetler denilen bölgeler, birinci sınıf tarım arazileridir. Diğer Uzunköprü İl Genel Meclisi Üyelerimiz de konuyu biliyorlar. Devletimiz, Çakmak barajı sulama projesi kapsamında milyonlarca lira yatırarak orasının boru hattı döşeme işlerini bitirmişti. Buna rağmen orada binlerce dönüm tarım arazisinin üzerine RES kurulacak. Bununla ilgili ne olursa olsun birinci sınıf tarım arazilerini muhafaza etmemiz lazım. Sonuçta devletimiz oraya ciddi oranda büyük bir yatırım yapmıştır. Bütün sulama hatları çekilmiştir. Enerjiye de ihtiyacımız var ama birinci sınıf tarım arazilerinin üzerinde değil. Bu konuyla ilgili yetkilileri göreve çağırıyorum” dedi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.