Edirne İl Genel Meclisi’nin bugün düzenlenen toplantısında Gençlik ve Spor Komisyonu’nun Uzunköprü ve Meriç ilçelerinde bulunan spor sahaları hakkındaki raporu görüşüldü.
Komisyon Başkanı İrfan Yeğitoğlu tarafından sunulan raporda, Uzunköprü ve Meriç ilçelerindeki halı saha, toprak saha, basketbol ve voleybol sahalarının yeterlilik durumları açıklandı.
Yeğitoğlu, Meriç ilçesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Subaşı Belediye Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Meriç Belediye Başkanlığı ve Adasarhanlı Köy Muhtarlığı’na ait toplam 14 spor sahası bulunduğunu söyledi. Yeğitoğlu, Uzunköprü ilçesinde ise Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Uzunköprü Belediye Başkanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait toplam 23 spor sahasının bulunduğunu açıklandı.
Yeğitoğlu, spor sahalarının çoğunluğunun atıl durumda bulunduğunu söyleyerek; “Spor alanlarının bakımı ve çevre temizliğinin ilgili kurumlar tarafından yapılmasına dikkat edilmesi, komisyonumuzun ortak önerisidir” dedi.
Yeğitoğlu’nun sunumunun ardından İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, İl Genel Meclisi Uzunköprü Üyelerine ilçedeki Ergene Stadı’nın son durumunu sordu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uzunköprü İl Genel Meclis Üyesi Ata Tülü, stadın yapılmasına rağmen çimlerinin kötü durumda olduğunu söyledi. Tülü’nün sözlerine Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Uzunköprü İl Genel Meclis Üyesi Mutlu Kırman tepki göstererek; “O zaman belediye neden devretti?” diye sordu. Kırman’a cevap veren Tülü; “Yapacağız dediniz, var olanı da yıktınız. Şu anda çimleri de berbat durumda. Hastanenin de durumu ortada. Bugüne kadar neyi yaptınız?” ifadelerini kullandı. Tülü ile Kırman arasında konuyla ilgili sözlü tartışma çıktı. Kırman, Tülü’yü Ergene Stadı’nı ziyaret etmeye davet ederken; Tülü, stadın çimlerinin kötü olduğuna dair iddiasını yineledi. Tülü de Kırman’ı stadın çimlerini incelemeye davet etti.
Konuyla ilgili söz alan CHP Edirne Merkez İl Genel Meclisi Üyesi Kutay Özköse, stadın işletilebilmesinin önemli olduğunu söyleyerek; “Belediyeler de, İl Gençlik ve Spor Müdürlükleri de bu ülkenin vatandaşlarının vergisiyle oluşan bütçeleriyle buraya yatırımlar yapıyorlar. Edirne merkezde de belediyemiz tarafından yapılan Tunca Tesisleri vardı. İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne teslim edildi. Kurumlar arasında bu tarz değişiklikler her zaman olmuştur. Önemli olan gençlerimize sağlıklı bir ortamda orayı sunabilmemizdir. Ergene Stadı’nın da en kısa zamanda bitip Edirne’nin sporuna hizmet etmesini isteriz. Burada kurumdan çok daha önemli olan hizmete sokabilmektir” dedi.
Özköse, Edirne’yi 2024 yılına kadar birçok Gençlik ve Spor Bakanının ziyaret ettiği ve her ziyarette kentte yeni bir stat yapılmasının sözünün verildiğini belirterek; stadın bir an önce yapılmasını temenni etti. Özköse’nin sözlerine cevap veren Gegeoğlu da yalnızca yeni stat değil; tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için de yıllardır yeni bir stadın yapılmasının beklendiğini ifade etti.
Tülü, Ergene Stadı’nda sporcu soyunma odaları ile ilgili de problemlerin bulunduğunu söylerken; Kırman, Tülü’nün ifadelerine tepki gösterdi. Stadın sıfırdan yapıldığını söyleyen Kırman, stat için 18 milyon TL’lik yatırım yapıldığını belirtti. CHP Uzunköprü İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Sarıgül de stadın tribünlerinin portatif yapıldığını söyleyerek; “Soyunma odalarını da kulübe gibi yaptılar” dedi. Sarıgül’e cevap veren Kırman, stadın deprem yönetmeliğine uygun yapıldığını savundu.
UĞUR AKAGÜNDÜZ
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ