Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meclis RES projelerini komisyona sevk etti

Edirne İl Genel Meclisi, Enez ve Lalapaşa ilçelerinde planlanan RES projelerinin, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na sevkini oybirliğiyle kabul etti.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2023 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2023 17:06
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Meclis RES projelerini komisyona sevk etti

Edirne İl Genel Meclisi’nin bugün düzenlenen toplantısında Enez ve Lalapaşa ilçelerinde planlanan Rüzgâr Enerji Santrali (RES) projeleri görüşüldü.

Edirne Valisi Yunus Sezer tarafından İl Genel Meclisi’ne talep yazıları ile gönderilen RES projeleri, meclise sunulurken; komisyona havalesi ile ilgili oylama gerçekleştirildi.

Toplantıda ilk olarak Enez ilçesine bağlı Hisarlı köyünün köy kenarı mevkii sınırları içerisinde kalan, mülkiyetleri Boreas Enerji Üretim Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne ait alanda Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Alanı-RES projenin 1/5000 ölçekli ilave nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli ilave uygulama imar planı sunuldu. Toplantıda daha sonra ise Lalapaşa ilçesinin Sarı Pınarı mevkiindeki Tekke Koru orman vasıflı taşınmaz ile Doğan köyünün Paşa Korusu mevkiindeki devlet ormanı vasıflı taşınmazlar üzerinde RES kurulması amacıyla planlanan projenin 1/5000 ölçekli ilave nazım ve 1/1000 ölçekli ilave uygulama imar planı sunuldu.

OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Sunumların ardından Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, RES projeleri ile ilgili konuların, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na sevki için meclis oylamasına sundu. Meclis üyeleri, oybirliğiyle RES projelerinin komisyona sevkini kabul etti.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.