Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mecidiye’deki alana Bakanlıktan koruma statüsü

Keşan ilçesine bağlı Mecidiye köyündeki bir alan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı olarak tescil edildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2024 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2024 15:27
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Mecidiye’deki alana Bakanlıktan koruma statüsü

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Mecidiye köyündeki bir alanın koruma statüsü değiştirildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, Mecidiye köyü 128 ada, 1 ve 2 parsel ile çevresi doğal sit alanının koruma statüsü ile ilgili duyuru yaptı.

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, alanın koruma statüsünün, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın kararı ile Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı olarak tescil edildiği açıklandı.

NİTELİKLİ DOĞAL KORUMA ALANI NEDİR?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, doğal sitlerin kesin korunacak hassas alanlar, nitelikli doğal koruma alanları ve sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanları olarak 3 kategoride belirliyor. Nitelikli doğal koruma alanları ise koruma amaçlarına uygun olarak yörede yaşayanların, alanın mevcut kaynaklarını kullanmasını sağlayarak doğal hayata dayalı geleneksel yaşam şekillerinin korunacağı alanlar olarak tanımlanıyor.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.